Predsjednik Vlade: Opozicija u RS je u velikom ambisu

14:10, 11.05.2017.
Thumbnail

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas da opozicija u Srpskoj, inicijativom za smjenu Vlade Srpske, pokušava samo da skrene pažnju sa činjenice da je "u velikom ambisu na nivou BiH".

"Opozicija različitim inicijativama samo pokušava da privuče pažnju javnosti na neke druge stvari i da skloni pažnju sa činjenice da su oni apsolutno u jednom velikom ambisu na nivou BiH", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, opozicija se "upetljala u svoje igre, a što je najgore upetljala se i u igre /bošnjačkog člana Predsjeedništva BiH/ Bakira Izetbegovića i sva suština se vrti oko toga".

Cvijanovićeva je rekla da tu ne vidi nikakvu inicijativu i nikakvu parlamentarnu moć, niti potencijal za bilo šta.

"Vidim potrebu da opozicija pravi galamu da skine pažnju javnosti sa onih dešavanja u okviru svih tih političkih partija, posebno SDS-a, koji se suočava sa velikim problemima na terenu gdje ima nekoliko šefova, nekoliko predstavnika partije i ljude koji nude određene aranžmane i slično. To je haos i rasulo i nastojanje da se sačuva neperspektivna imovina", navela je Cvijanovićeva.

Komentarišući tvrdnje opozicije da je aktuelna Vlada Republike Srpske "najgora u istoriji Republike Srpske", Cvijanovićeva je rekla da je očito da Republika Srpska ima "najgoru opoziciju koja je ikada postojala".

"Istovremeno, oni koji su najgora opozicija u Republici Srpskoj, najgora su i najcrnja vlast koja je ikada postojala na nivou BiH čiji predstavnici dolaze iz Republike Srpske", zaključila je Cvijanovićeva.

(Srna)