Predsjednik FBiH: Prate me i prisluškuju, mora se zaustaviti parasistem

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 14:43, 17.07.2017

Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara rekao je danas da ne očekuje spektakularne rezultate istrage povodom incidenta koji se dogodio prije 12 dana na autoputu Kakanj-Zenica, a u vezi sa njegovim nezakonitom praćenjem i prisluškivanjem.

Čavara je istakao da sumnja “na nešto” i da o tome ne može da govori, ali i da je u međuvremenu došao do informacija da je u proteklom periodu sistemski praćen i nezakonito prisluškivan.

“Ne želim ni na koji način da ometam istragu i mislim da ljudi kvalitetno rade svoj posao. Danas je 12. dan od događanja na autoputu i još nemamo informacije o čudnim aktivnostima vozila u odnosu na moje kretanje na autoputu”, rekao je Čavara na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, sve bi trebalo ili iskonstruisati ili uraditi neke druge radnje kako bi se istraga stavila u drugi plan, javili su federalni mediji.

“Ovo sam dužan reći javnosti, jer je riječ o predsjedniku FBiH i mislim da treba da spriječimo djelovanje bilo kakvog parasistema”, dodao je Čavara.

On je naveo da nije ni u kakvom sukobu s bilo kime, te da ranije nije smatrao da je njegova bezbjednost ugrožena.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone