Požar u Mostaru, potpuno uništen tržni centar

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 20:14, 23.04.2017

Slike sinoćnjeg požara u tržnom centru Bingo u Mostaru obišle su region. Jutro je pokazalo prizor potpunog uništenja.

Od supermarketa koji se prostirao na oko 2.500 metara kvadratnih jutros je ostalo samo zgarište. Šteta je stoodstotna i mjeri se desetinama miliona maraka. Oko 100 radnika Binga ostalo je bez posla. Sinoć su pokušali da gase vatru, a danas u nevjerici gledaju šta je ostalo od objekta. Najveća sreća je da nema povrijeđenih, iako je tržni centar u trenutku kad je izbio požar bio pun kupaca. Samo jedan od radnika se nagutao dima.

“Nije bio u nesvijesti, nego samo malo dezorijentisan, tako da niko nije stradao u svemu ovome”, rekao je Petar Jurić, komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Na terenu su sinoć bili svi mostarski vatrogasci, ali vatra se širila nevjerovatnom brzinom. Za pola sata je cijeli tržni centar bio u plamenu.

“Dobili smo dojavu u 20.09 časova. U 20.39 komandir, koji je bio tamo, rekao je da se požar neće moći ugasiti”, objašnjava Petar Jurić.

Vatra je najvjerovatnije izbila u skladišnom prostoru. Odjeknule su dvije jače detonacije, a zbog boca gasa u objektu ekipe za uviđaj ne smiju da priđu. O uzrocima požara se ne spekuliše, a zašto je plamen progutao mostarski Bingo, navjerovatnije će biti poznato za dan-dva.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone