Potvrđena presuda: Razbojnicima 23 godine robije za pljačku banke

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 15:46, 23.10.2017

Dervenćani Mario Vukičević, Zoran Kovačević i Slaven Milinčić pravosnažno su osuđeni na ukupno 23 godine zatvora zbog pljačke Bobar banke, izvedene u Derventi 2013. godine.

Nakon dobojskog Okružnog suda, koji ih je na tu kaznu osudio proljetos, prvostepenu presudu potvrdio je i Vrhovni sud RS, koji je, dakle, odbacio žalbe tužilaštva i odbrane.

Vukičević je zbog pljačke osuđen na devet godina zatvora. Kovačeviću je “odrezano” osam, a Milinčiću šest godina zatvora.

“Prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena i sada je pravosnažna”, rekla je Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS.

U presudi se navodi da su se razbojnici 19. jula 2013. godine, oko 09.20, po prethodnom dogovoru sastali ispred Doma zdravlja u Derventi i crvenim pasatom, za čijim volanom je bio Milinčić, došli iza Bobar banke.

Iz automobila su zatim izašli Vukičević i Kovačević, te na glave navukli fantomke.

Vukičević je imao pištolj, a Kovačević, koji je nosio automatsku pušku, po ulasku u banku je prišao šalteru i na nišanu je držao radnika obezbjeđenja.

Istovremeno je Vukičević ušao u prostoriju sa sefom, te je, prijeteći pištoljem, radnici naredio da ga otvori i da novac natrpa u torbu koju je nosio. Preplašena bankarka je u torbu natrpala razne valute, ukupno 200.943 KM.

Kada su pokupili plijen, pljačkaši su istrčali iz banke, gdje ih je, na izlasku, primijetio policajac i povikao im: “Stoj, policija”, ali Vukičević je potegao pištolj i pucao. Policajac je tada uzvratio paljbom.

U razmjeni vatre ranjen je Kovačević, ali to pljačkaše nije zaustavilo i uspjeli su da uđu u pasat, gdje ih je čekao Milinčić, te bježe.

Milinčić ih je odvezao do parkinga Doma zdravlja. Potom su Vukičević i Milinčić izašli iz auta noseći sa sobom i torbu s novcem, dok je Kovačević sjeo za volan te vozilo odvezao i zapalio ga u toku noći u mjestu Štrpci, opština Prnjavor.

Zanimljivo je da Kovačević, iako ranjen u potkoljenicu, nigdje zvanično nije zatražio ljekarsku pomoć znajući da bi ga to moglo odati, već je sam sanirao ranu, zbog čega je zamalo dobio sepsu.

(Nezavisne novine)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone