Potraga za pljačkašima banke u Obilićevu: Ukradeno više od 10.000 KM

07:42, 18.12.2017.
Thumbnail

Između 10.000 i 15.000 maraka ukradeno je u pljački UniCredit banke u Banjaluci, u koju su u petak popodne upala dvojica pištoljima naoružanih razbojnika, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Policija traga za lopovima koji su pred banku, u Ulici cara Lazara, u banjalučkom naselju Obilićevo, došli na skuteru, te maskirani motociklističkim kacigama utrčali u objekat, a zatim pokupili novac.

"Po ulasku u banku, oružje su uperili u radnika obezbjeđenja i time ga spriječili da reaguje. Zatim su prišli šalteru, a kada su dobili novac, munjevitom brzinom su pobjegli", pojašnjava izvor ove redakcije.

Radnici zaposleni u okolnim lokalima ranije su nam potvrdili da se sve odigralo brzo, te da ništa nisu uspjeli vidjeti.

"Evo, vidite i sami da mi je banka kao na dlanu, ali ništa vidjela nisam, pa ni momenat kada su lopovi pobjegli. Za sve sam saznala kada je jedna žena došla i rekla mi: 'Eno, opljačkaše banku'", navodi radnica, čije je radno mjesto udaljeno nekoliko desetina metara od UniCredit banke.

Prema njenim riječima, ubrzo je ugledala više policijskih patrola kako dolaze do banke.

"Ogradili su policijskim trakama prostor ispred banke, da niko ne može da ih ometa u uviđaju. Stvarno je bilo dosta policajaca, i očigledno je da su dali sve od sebe kako bi rasvijetili ovu pljačku", naglašava ova radnica.

Građani Banjaluke u petak su, s velikim interesovanjem, posmatrali kako policija obavlja uviđaj.

"Ovo mi je prvi put da svjedočim ovakvim scenama. Nisam se uplašila. Realno, ne mogu se ni sjetiti kada je posljednji put opljačkana banka u našem gradu. Prije je toga bilo više", ispričala nam je jedna Banjalučanka, dok je čekala autobus na obližnjem autobuskom stajalištu.

Iz policije su kazali da čine sve kako bi ovaj slučaj bio što prije rasvijetljen.

"Oko 15.40 nepoznata maskirana lica, uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja prema radnicima, izvršili su krivično djelo u banci u Ulici cara Lazara u Banjaluci odakle su otuđili određenu količinu novca i udaljili se u nepoznatom pravcu. Obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Rad na rasvjetljavanju krivičnog djela je u toku", saopštila je u petak Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

(Nezavisne)