Porodica prijetila da će skočiti sa terase, izvršitelji pajserom obili stan i iselili ih

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 11:13, 21.11.2017

Porodica Jakšić iz Novog Sada izbačena je iz svog stana u Bulevaru kralja Petra broj 61 gdje su bili oko tri sata zabarikadirani i nisu dozvoljavali policiji i izvršitelju da ih isele.

“Ovo je Srbija. Sud nas iseljava iz stana koji smo platili. Mi nemamo druge nego da se preselimo u šator ispred suda”, rekla je Mirjana Jakšić okupljenim novinarima nakon što ju je sa porodicom policija razvalivši vrata izbacila iz stana.

Podsjetimo, nadležni su sumnjali da će Mirjana Jakšić ili neko od članova njene porodice skočiti sa terase ukoliko sudski izvršitelj pokuša da ih iseli.

Vatrogasci su za svaki slučaj aktivirali spasilački dušek na naduvavanje ne bi li spriječili nesreću, a čitavu akciju pratilo je petnaestak policajaca i ljekari Hitne pomoći.

iseljenje porodioca

U stanu su pored Mirjane i njenog supruga Batana bili i njihov sin Dimitrije sa dvije drugarice i drugarom koji su došli na Aranđelovdan, slavu koju slavi porodica Jakšić.

Jakšići su nedavno štrajkovali glađu jer ostaju bez stana koji su kupili zbog, kako su rekli, nezakonitih radnji suda i izvršitelja.

Porodica je najprije, kako oni tvrde useljena u manji stan od onog koji su kupili od investitora. Shvativši da su kako kažu Jakšići prevareni, tužili su investitora, a sud je presudio u njihovu korist.

Investitor je, kako kažu Jakšići, dok je sudski proces još trajao legalizovao tavan koji je spojio sa stanom u kom žive i upisao ga na svoje ime i nije im vratio novac.

jokici iseljenje1

Investitor je uz kamate Jakšićima kako oni tvrde dužan oko 94.000 evra.

Ljubomir Jakšić i njegova supruga Mirjana trenutno su nezaposleni, a izdržavaju i dvoje djece.

Advokat investitora Tihomira Samardžića, Dragoslav Petrović rekao je u ranijoj izjavi za “Blic” da su Jakšići kupili stan pod brojem 23, koji je nakon izgradnje dobio drugi broj 24 i uknjižen je na 51 kvadrat.

Jakšići su platili 33.000 evra i ostali dužni 4.000, te da investitor treba da im isplati blizu 40.000 evra, a ne više od toga kako oni tvrde.

(Blic)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone