Popularnog glumca nožem je izbo 20-godišnjak

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 13:28, 19.06.2017

Slovenija je šokirana nasilnom smrću Gašpera Tiča, glumca i predsjednika nacionalnog Društva dramskih umjetnika, kojega je u nedjelju u nerazjašnjenim okolnostima u Tičevom stanu u Trubarovoj ulici, u središtu stare Ljubljane, nožem ubio 20-godišnjak.

Policija je u ponedjeljak potvrdila da je žrtva 44-glumac Gašper Tič, koji se proslavio brojnim ulogama na televiziji i filmu, a uz to je dobitnik više visokih državnih priznanja za svoj umjetnički rad, dok identitet ubojice koji je pritvoren ne otkriva.

Policija nastavlja s izvidima na mjestu zločina i s prikupljanjem obavijesti, saopšteno je iz policije.

Ljubljančani koji su se u nedjelju šetali gradskim središtem i stanari susjednih zgrada primijetili su nakon 9 sati veliko prisustvo policije, a pristup zgradi u kojoj se dogodio zločin bio je onemogućen više sati.

Policija je, ne objavljući imena, potvrdila da je 20-godišnjak oštrim predmetom nakon svađe i međusobnog fizičkog sukoba ubio 44-godišnjaka, za kojega se kasnije potvrdilo da je poznati dramski umjetnik, dugogodišnji član ljubljanskog dramskog kazališta.

Policija nastavlja istragu i ne otkriva detalje zločina zbog interesa istrage, no mediji koji se pozivaju na neslužbene izvore navode da je 20-godišnji osumnjičeni sam telefonom nazvao policiju i priznao da je ubio glumca. Drugi neslužbeni izvori pak tvrde da su policiju oko 9 sati nazvalie Tičeve komšije zbog čudne galame i buke koja je dolazila iz njegova stana.

Motivi i okolnosti tragedije, na koju s izrazima zaprepaštenja i sažaljenja i dalje reaguju glumčevi kolege i prijatelji, nisu poznati, a slovenski mediji juče i danas iznose detalje iz zanimljive Tičeve biografije i njegove profesionalne uspjehe.

Glumac Gašper Tič bio je poznat javnosti i po zapaženoj ulozi Franceta Prešerna u nedavnom dugometražnom filmu, ali i satiričkim humorističkim emisijama koje je prije više godina imao zajedno sa svojom suprugom, takođe glumicom.

Porijeklom iz Kopra, zadnjih godina živio je u Ljubljani, nakon razvoda od glumice Nataše Tič Ralijan s kojom ima dvoje djece.

(Avaz.ba)

 

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone