Polumenti eksplodirala petarda u ruci: Ljekari mu šili dva prsta

12:02, 08.01.2018.
Thumbnail

Dado Polumenta pretpio je teže povrede ruke. Njemu je petarda eksplodirala u ruci, zbog čega je morao na ušivanje. Tim povodom oglasio se na Instagramu, s ciljem da apeluje na sve građane pokušavajući da im stavi do znanja koliko je opasno igrati se ovim, prenosi Telegraf.

On je objavio fotografiju povrijeđene ruke, umotane u zavoj, a uz nju je napisao i podužu poruku.

Sa ovom fotografijom sam želeo da napravim apel na sve ljude koji vole da bacaju petarde a pogotovo na djecu, nisu to više petarde kao sto su bile kada sam ja klinac bio, ovo su kineski proizvodi vecinom i totalno su loši i opasni po život... Ja sam dobro prošao sa ova dva prsta sa 30 konaca, ne daj Boze da je to bio moj Dorijan ili i neko mladje dete, ruku bi mu raznelo, jer se eksplozija desava pre vremena... Bukvalno da ne stigne čovek iz ruke da je izbaci. A imaju takvu moć razaranja kao dinamit... U Novom Sadu je bilo na hitnoj dosta ljudi i mladjih i starijih i u boljem i u gorem stanju od istog. Čisto da podelim ovo iskustvo, možda će nekog spasiti ili bar podučiti da obrati pažnju... Hvala od srca ekipi sa hitne, posebno Duletu(kolegi) ☺️ koji me usivao i hvala Dragom Bogu spasao oba prsta. Voli vas vas Dado i ne igrajte se sa ovim stvarima, zaista su opasne po život.

A post shared by Dado Polumenta (@dado_polumenta) on Jan 7, 2018 at 7:46am PST

"Ovom fotografijom sam želio da napravim apel na sve ljude koji vole da bacaju petarde, a pogotovo na djecu, nisu to više petarde kao što su bile kada sam ja klinac bio, ovo su kineski proizvodi većinom i totalno su loši i opasni po život... Ja sam dobro prošao sa ova dva prsta sa 30 konaca, ne daj Bože da je to bio moj Dorijan ili i neko mlađe dijete, ruku bi mu ij, jer se eksplozija dešava prije vremena... Bukvalno da ne stigne jiz ruke da je izbaci. A imaju takvu moć razaranja kao dinamit", napisao je on.

(Telegraf)