Pola vijeka rada Radija Republike Srpske

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 21:18, 02.02.2017

Pet decenija Radija Republike Srpske obilježili su i usponi i padovi, ali je ipak opstao, i proslavio pola vijeka postojanja. U teškim vremenima, radio talasi stizali su i do najudaljenijih, a najbitinije je uvijek bilo slušaocima dočarati sliku, kaže urednik radija, Radovan Marčeta.

“Bio je kompliment kad vam kažu, slušao sam te na radiju i doživio sam to kao da sam bio tamo. Ja sam radio reportažu sa hidroelektrane Bočac prije 35 godina gdje sam sišao šest metara ispod nivoa rijeke Vrbas da bih i ja osjetio i sagovornik”, prisjeća se Radovan Marčeta, urednik Radija Republike Srpske.

Svoje znanje, kažu oni koji su u Radio Republike Srpske ulagali vrijeme i trud, danas prenose mlađim kolegama. Za dugu tradiciju i uspješnih pola vijeka rada, priznaju, recept ipak postoji.

“Sigurno u tih pola vijeka da se taložilo iskustvo, znanje, dobar odnos sa slušaocima i kvalitet. Pokušavamo da iskoristimo to naše znanje, taj kvalitet i tu tradiciju da produžimo i nismo izgubili saradnju sa starim radnicima radija i još uvijek od njih možemo da naučimo nešto, bez obzira da li su penzioneri ili su još uvijek aktivni”, kazao je Dragan Pajić, direktor Radija Republike Srpske.

Svoj pečat u tradiciju Radija Republike Srpske, utisnuo je veliki broj novinara, a radio je, kažu, bezvremenski medij. Nakon prvih 50 godina, poručuju, imaju još planova. Priprema se nova radio drama, i to “Jazavac pred sudom”.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone