Pogledajte Vučićevu poruku Hrvatskoj i Hrvatima

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 21:34, 12.02.2018

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u zgradi Vlade Hrvatske prije ručka s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem upisao se u Zlatnu knjigu.

Evo što je napisao: “Izražavam iskreno uvjerenje da će odnosi između Hrvatske i Srbije biti značajno unaprijeđeni, kao i odnosi između Srba i Hrvata u cjelini. Siguran sam da će vlada Hrvatske kao i svi mi iz Srbije tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos.”

Vučić je danas nakon sastanka s Kolindom stigao u Banske dvore na radni ručak s premijerom Andrejem Plenkovićem i upisao se u Zlatnu knjigu, izrazivši uvjerenje da će odnosi između dviju zemalja i dvaju naroda biti značajno unaprijeđeni.

H20180212009166daw

Vučić je razgovarao s hrvatskim premijerom Plenkovićem koji je zadnjih dana u javnosti spominjao pitanje ratne odštete za velikosrpsku agresiju, što je tema koja nije bila na dnevnom redu razgovora na Pantovčaku. Vučić je u nedjelju, dan uoči puta u Zagreb, rekao da za Srbiju nema tabu-tema i da će Plenković dobiti “odgovoran i ozbiljan odgovor” pokrene li pitanje ratne odštete.5hu53e6ju67k5678

Razgovarali o ratnim odštetama

Plenković je potvrdio da je s Vučićem razgovarao o pitanju ratne odštete. “S predsjednikom Srbije razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima između dviju država – nestalima, granici, pravosudnoj suradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji te ekonomskoj saradnji, evropskom kontekstu i odnosima u JIE”, napisao je na Twitteru premijer Plenković.

Vučić je u izjavi novinarima takođe rekao da je to bila jedna od tema razgovora.

“O mnogočemu smo razgovarali… jedna od tema koju je pokrenuo premijer Plenković bila je ratna odšteta”, rekao je Vučić istaknuvši da su on i premijer o tome imali različita stajališta.

(Index.hr)

 

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone