Počinje Sabor trubača u Guči

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 8:53, 09.08.2017

Dragačevski sabor trubača u Guči počinje danas, a ovaj muzički festival zvanično će biti otvoren sutra kada će biti podignuta saborska zastava kod Spomenika trubaču.

Guča će od danas do nedjelje, 13. avgusta, biti muzička pozornica na kojoj će se neprestano smjenjivati najbolji trubački orkestri Srbije.

U nedjelju, na zatvaranju festivala, koncert će održati Goran Bregović i “Bijelo dugme”, a pored tradicionalnog takmičenja trubačkih orkestara, na 57. Saboru u Guči solističke koncerte održaće majstori trube i prošlogodišnji pobjednici.

Tokom održavanja sabora predviđen je i koncert mladog, talentovanog Marka Gligorijevića koji je pobrao najveće simpatije publike i na prošlom saboru dobio nagradu publike za Prvu trubu.

Programom je predviđeno održavanje polufinalnog takmičenja seniorskih trubačkih orkestara, a četiri orkestra boriće se za mjesto u finalnom takmičenju koje će biti održano u subotu, 12. avgusta, u 20.00 časova.

Ovogodišnji domaćin Sabora je Aleksić Miroljub, vlasnik “Pionira” iz Subotice i firme “Alfa” iz Vranja.

“Večernje novosti” će i ove godine dodijeliti “Zlatnu trubu” najpopularnijem trubaču na Saboru, prema ocjeni žirija publike.

Organizatori i turistički radnici kažu da vlada mnogo veća zainteresovanost gostiju za ovogodišnji sabor, nego prethodnih pet godina.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone