Počeli u garaži, sad zarađuju milione i radnike vode na Karibe

09:14, 08.12.2017.
Thumbnail

Poslovno rukovodstvo italijanske kompanije za proizvodnju kompjuterskih programa Lasersoft iz Riminija (Italija) toliko je zadovoljno zaposlenima da je povodom 30. godišnjice postojanja firme odlučilo da im pokloni sedmodnevno putovanje iz snova - na Karibe!

- Bez njih nikada ne bismo postali ono što jesmo - izjavili su direktori Antonio Pjolanti i Marko Pezarezi za lokalni list “Il Resto del Carlino”.

Lasersoft je jedan od vodećih proizvođača softvera za hotele, restorane i barove. Prošle godine ostvarili su zaradu od 2,5 miliona evra.

- Mnogi naši zaposleni rade u firmi više od 20 godina i trude se kao da je njihova. Tu su kada su nam hitno potrebni, rade prekovremeno i ne žale se kada ima puno posla. Oni su humani kapital naše firme - saopštilo je rukovodstvo.

Sličnu akciju Lasersoft je organizovao i 2008, kada je zaposlene poveo na put u Dubaji.

Dvadeset petoro zaposlenih kreću na Karibe četvrtog januara. Ko želi, može da povede i porodicu, ali će za njih sam morati da snosi troškove.

Zajednički godišnji odmori učvršćuju odnose među zaposlenima, uvjeren je direktor Pjolanti, koji je, zajedno s Pezarezijem, tadašnjim kolegom sa fakulteta, osnovao kompaniju u garaži svoje kuće 1988. godine.

(Blic.rs)