Počele pripreme za deseto izdanje “Weekend Media Festivala”

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 10:29, 21.04.2017

Počele su pripreme za jubilarno deseto izdanje “Weekend Media Festivala”. Najveći komunikacijski festival u jugoistočnoj Europi ove će se godine održati od 21. do 24. septembra u prostorima stare Tvornice duvana u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe.

“Weekend” je do sada ugostio gotovo 45.000 učesnika: 1.000 govornika, 35.000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca, 3.500 studenata i 5.000 akreditovanih novinara iz cijele regije. Prvi je najavio i neke od top trendova poput mobilnog oglašavanja, native oglašavanja, digitalizacije, programmatica i blockchaina.

“Deseta godišnjica znači da smo napravili dobar posao, no ujedno nam je i veliki izazov. Za deseto, jubilarno izdanje očekujemo veliku prekretnicu te uz visoke standarde pripremamo nešto posebno što će svi posjetitelji moći vidjeti u izgledu i sadržaju“, izjavio je Tomo Ricov, direktor “Weekend Media Festivala”.

“Weekend Media Festival” pozicionirao se kao središnje mjesto na čijoj se pozornici predstavljaju najnoviji komunikacijski trendovi, tehnološke inovacije, revolucionarne tehnologije te kreiraju ključni “buzzwordi” uz poznate stručnjake i renomirane predavače iz poslovnog svijeta.

“Kroz proteklih deset godina, svake smo se mijenjali, a “Weekend” je postojao sve bolji. Krenuo je kao medijski-marketinški festival, a sada je festival biznisa, tehnologije i kreativnosti koji uključuje medije i marketing. Za desetu godišnjicu pripremamo bolji i značajniji program uz još veće iskorake i siguran sam da će svi biti oduševljeni“, obećava Nikola Vrdoljak, direktor programa “Weekenda”.

“Weekend Media Festival” tokom posljednjih deset godina postao je sinonim za opušteno mjesto na kojem se okupljaju brojni komunikacijski i marketinški stručnjaci, a također svi koji žele obnoviti poslovna poznanstva i steći nova, čuti o relevantnim trendovima u biznisu te se ujedno i odlično zabaviti.

“Od prvog dana do danas postoji dosljednost ovog projekta, a to je da ustraje na konceptu kreativne zabave. To je projekt koji veseli sve, od učesnika, direktnih panelista, pa do publike i ljudi koji navraćaju iz samog Rovinja. Mislim da je ovo prepoznatljiva adresa i finale sjajnih događanja koje imamo tokom godine. Poentiramo i na činjenici da komunikacijska industrija također dolazi na svoje – učiti, razmjenjivati poslovna iskustva, dogovarati poslove, a pritom se zabavljati, odnosno uživati u projektima, osobito u noćnom i kreativnijem dijelu ovog festivala“, istaknuo je direktor korporativnih komunikacija Adris grupe, Predrag Grubić.

“Weekend” nije rezerviran samo za predavanja i diskusije, već je i mjesto za najpoznatije “partyje” i “networking” koji će ove godine biti podignuti na novi nivo. Opuštenoj atmosferi festivala pridonijet će dobro osmišljen muzički program koji je uvijek bio jedan od njegovih najjačih aduta, a tako će biti i ove godine.

Njime će se proslaviti deseta godišnjica “Weekenda”, a faktora iznenađenja neće nedostajati.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone