Planirao da ubije sebe i svog sina, jeziva sudbina Miroslava Mitića

11:39, 18.02.2018.
Thumbnail

Miroslav Mitić (33), rodom iz prigradskog naselja Bobišta kod Leskovca, koji je 14. februara u saobraćajnoj nesreći izvršio samoubistvo i pokušao da ubije svog šestogodišnjeg sina, gledao je smrti u oči još prije devet godina, kada ga je za dlaku metkom iz pištolja dva puta promašio bivši muž njegove tek vjenčane supruge.

Ti meci ubili su na licu mjesta njegovog očuha i dedu.

Sve nevolje ovog nekada uzornog momka krenule su kada je u svoju kuću, gdje je živio sa majkom, očuhom i očuhovim roditeljima u porodičnoj kući u Bobištu, doveo Snežanu Bilobrk, koja se razvela od tada “žestog momka” sa podebelim kriminalnim dosijeom Draganom Stojanovićem, tada srraog 40 godina, zvanog – Bečejac. Snežani i Stojanoviću je poslije razvoda oduzet četvorogodišnji sin i smješten u hraniteljsku porodicu, kao što je devet godina kasnije završio i njen drugi šestogodišnji sin, rođen u braku sa Mitićem.

Bila je to drama koja je uništila cijelu porodicu Mitić, a koja se još pamti u Leskovcu.

q4_ktkqTURBXy8wY2MzNzY2OTFkMTI0MTFjYmNiYzgwNjhjZTRkYTQyYi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Bečejac se naime, sredinom janura 2009. godine s bejzbol palicom u rukama i pištoljem u džepu noću ušunjao u kuću Mitića i najprije napao dedu Bogosava, zamjeniši ga u mraku sa novopečenim mladoženjom. Čuvši buku, probudili su se svi ukućani, tri žene sve po imenu Slavica, nova mlada, Miroslavljeva majka i njegova baba, kao i sva tri muškarca. Nastalo je rvanje, koje se iz kuće prenijelo u dvorište. Bečejac je uspio da izvuče pištolj i dva puta gađao u pravcu Miroslava i oba puta ga promašio, pa je na licu mjesta usmrtio njegovog očuha i dedu.

Dok je drama trajala Slavica Bilobrk je bila kod komšija, gdje je pobjegla ugledavši bivšeg supruga.

Ubici se poslije toga izgubio svaki trag. Policija ga je pronašla dvije nedelje kasnije u naselju Dubočica u Leskovcu gdje se skrivao u napuštenoj kući, u blizini hraniteljske porodice u kojoj je bio smješten njegov sin. U momentu kada je vidio da ne može da izbjegne hapšenje, popio je sonu kiselinu i ubrzo preminuo u bolnici.

Malo je poznato šta se kasnije dešavalo sa porodicom Mitić. Izvesno je, kako je i danas potvrđeno “Blicu” u leskovačkoj policiji, da je u međuvremenu i sam Miroslav Mitić “gradio” policijski dosije mnogobrojnim pljačkama i razbojništvima, a komšije iz Bobišta kažu da je i privatno preživljavao dramu.

mitic djecak 43

- Miroslav i Snežana su dobili sina poslije tragedije i čini se da su bili srećni. A onda je ona nestala. Nismo je viđali. Ubrzo se i on odselio sa sinom iz Leskovca mislim da odselio za Niš još prije sedam godina. Umrle su mu i majka i baka, a on je poslije njihove smrti prodao kuću u Bobištu - priča mještanka iz tog naselja.

Šestogodišnji sin Miroslava i Snežane je iste noći, kada mu je četiri sata nakon sudara na putu preminuo otac, smješten u hraniteljsku porodicu, a zaposleni iz Centra za socijalni rad u Leskovcu još nisu uspjeli da stupe u kontakt sa majkom dječaka, koji je se, pričaju, i ne sjeća.

Da podsetimo, Mitić je niškoj policiji najavio da će se ubiti sa svojim djetetom u rodnom kraju. Leskovačka policija ga je presrela na putu Niš-Leskovac, pa kako je ovaj odbio da stane, krenula je potera. Pred očima policije zakucao se u drugi automobil koji mu je dolazio iz suprotnog pravca. Dečak, koji je sjedio na zadnjem sedištu, je ostao živ zahvaljujući tome što je pao između dva sjedišta i što je silinu udarca ublažio drugi vozač, cimnuvši volan, pa tako nije došlo do čeonog sudara.

(Blic.rs)