Pet Banjalučana uhapšeno zbog krađe para od vlasnika marketa

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 12:08, 14.09.2017

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su pet lica, osumnjičenih da su više puta iz istog folksvagen pasata ukrali novac.

Uhapšeni su B.K.(1990), S.M.(1991), V.Ć.(1990), Ž.B.(1978) i A.K.(1991) svi iz Banje Luke. Oni su uhapšeni juče u akciji “Market 1”, sprovedenoj pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Banjalučani su osumnjičeni da su od 6. juna prošle godine do 11. oktobra iste godine, zajedno i odvojeno, izveli dvije teške krađe, jednu krađu, te da su odvezli auto, a sve je vlasništvo istog čovjeka.

Kako se sumnja, oni su uz prethodni dogovor, 12. avgusta prošle godine, u Ulici Slobodana Kusturića, došli do marketa, te iskoristili nepažnju vlasnika i ukrali pasata, kao i novac koji se nalazio u vozilu. Zatim su, kako se sumnja, vozilo ostavili, nakon što su pokušali da unište tragove.

Pasat je tada pronađen i vraćen vlasniku. Međutim, osumnjičeni su ponovo, 7. oktobra 2016. i 11. oktobra iste godine, iz istog pasata, parkiranog u Ulici Jug Bogdana, ukrali veću količinu novca.

“Opisanim radnjama osumnjičeni su pričinili štetu vlasniku u iznosu oko 40.000 KM”, rekli su iz policije.

Ova akcija je izvedena u zajedničkim planskim aktivnostima pripadnika Policijske uprave Banjaluka. Riječ je o pripadnicima Sektora kriminalističke policije – Odjeljenje za imovinske delikte, prevare i falsifikate, zatim Odjeljenja za opšti kriminalitet, te Policijske stanice za intervencije, kao i policijskih stanica Obilićevo, Lauš i Potkozarje.

Tokom preduzimanja operativno – taktičkih i istražnih mjera i radnji, prikupljeni su potrebni dokazi i obavještenja, koji će u redovnoj proceduri, uz izvještaj o otkrivanju izvršilaca biti dostavljeni Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

(ATV)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone