PDP: Čubrilović je pozvao policiju u NSRS VIDEO

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 10:40, 05.10.2017

Partija demokratskog progresa /PDP/ objavila je danas snimak iz Narodne skupštine Republike Srpske za koji ističe da potvrđuje da su policajci u ovu instituciju 13. septembra pozvani prema nalogu predsjednika parlamenta Srpske Nedeljka Čubrilovića.

Ova partija navodi da snimak, u kojem šef policije kaže da su policajci u zgradu pozvani prema nalogu predsjednika Narodne skupštine, demantuje Čubrilovića koji je u odgovoru šefovima klubova poslanika SDS-SRS, PDP i NDP naveo da nije naredio ulazak policije u parlament.

PDP smatra da je to u svakoj demokratskoj zemlji dovoljan razlog da predsjednik parlamenta odmah podnese ostavku.

U odgovoru Čubrilovića 3. oktobra navodi se da on nije naredio ulazak policije u parlament kada je, zbog onemogućavanja normalnog rada skupštine, prema Poslovniku, izrečena mjera da iz sale budu udaljeni poslanici koji fizički ometaju rad.

Čubrilović je naveo da se posebne mjere obezbjeđenja, obim i način vršenja poslova posebnog obezbjeđenja objekata i ličnosti vrše u skladu sa zakonom, bezbjednosnom procjenom i pravilima službe, te da za informacije o ovim mjerama i aktivnostima treba da se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske.

U Narodnoj skupštini nisu željeli da komentarišu navode PDP-a, kao ni u Kabinetu predsjednika skupštine.

„Ne mogu se sve laži komentarisati“, kratko su nam odgovorili, prenosi portal srpskainfo.

 

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone