Pao “kralj čelika”: Australijski preduzetnik uhapšen u Beogradu zbog kokaina

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 10:05, 18.01.2018

Rohan Arnold, jedan od trojice uhapšenih Australijanaca, važi za jednog od najuspješnijih biznismena u Australiji, piše bogradski “Blic”.

Arnoldova korporacija “ArnoldCo” obuhvata nekoliko privrednih grana: trgovinu čelikom, građevinske usluge, uvoz i izvoz, trgovinu mesom i stokom. Posljednji njegov mega-projekat odnosi se na izgradnju tržnice za prodaju žive stoke u gradu Mortlejku u australijskoj pokrajini Viktorija. Prema posljednjim vjestima, izgradnja tržnice je pri kraju.

Prema informacijama sa njegovog zvaničnog sajta, Arnold je rođen u Kanberi, gdje se i obrazovao u sferi trgovine. Njegova karijera u proizvodnji čelika, kako se navodi na sajtu, traje već 20 godina.

Ipak, njegovo poslovanje nisu zaobišle afere, pa je 2013. godine bio na sudu jer je, navodno, prekršio australijske zakone poslovnog prava kada je ugasio jednu od svojih kompanije, pritom ostavši dužan plate radnicima.

Trojica državljana Australije uhapšena su juče u Beogradu prilikom primopredaje oko 600.000 evra za koje se vjeruje da potiču od prodaje kokaina. Uz njih je uhapšen i jedan Libanac, zbog falsifikovanja dokumenata, a zaplijenjen je i pištolj.

Kako “Blic” saznaje, sumnja se da je u pitanju novac namijenjen plaćanju kokaina za australijsko tržište, a u vezi je sa zaplijenom 1,28 tona ove droge u Sidneju aprila 2017. godine.

(Blic)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone