Pale - povećana odbornička naknada, većina na ispitu

20:35, 28.12.2017.
Thumbnail

Paljanska većina koju čini SDS, PDP i NDP odavno je na ispitu. Povećanje odborničkog dodatka sa 300 na 400 maraka podržale su sve stranke u lokalnom parlamentu, samo je SDS bio suzdržan.

Svoj žuti karton pravdavaju time što, kako kažu, pojedini odbornici nisu zaslužili ni ono što su dosad primali. Partneri u PDP-u to ne smatraju raskolom.

“Dozvoljavamo da se unutar tog Saveza da se nekad iznesu mišljenja koja su možda drugačija, evo danas je SDS imao različito mišljenje u odnosu na PDP i NDP, ali to ne znači da mi nismo zajedno”, rekao je Predrag Vučićević, predsjednik SO Pale.

Iako se odavno šuška da bi baš PDP-ovci mogli okrenuti leđa SDS-u i formirati novu skupštinsku većinu sa SNSD-om i DNS-om, prvi čovjek opštine to ne otkriva. Za Boška Jugovića najvažnije je da je rebalans budžeta od 11 miliona maraka prošao jednoglasno.

“Ovo je veći uspjeh, postići da ljudi iz različitih političkih opcija isto glasaju nego da imate većinu kojom ćete stalno uslovljavati i reketirati druge“, rekao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale (SNSD).

Iz Saveza za Pale kažu da reketiranja nikada nije ni bilo, kao što neće biti ni kupovine odbornika. Za SNSD-ovce imaju samo jednu poruku.

“ Poručiti i načelniku i ljudima iz SNSD-a prestanu tragati za trinaestim odbornikom iz skupštinske većine, jer neće uspjeti kad nisu za godinu dana, i ne vjerujem da će i sada“, rekao je Mladen Koprivica, šef Kluba SDS u SO Pale.

“Ima dvanaest odbornika, drugi dvanaest, tako da u budućnosti ostaje da vidimo ko će formirati većinu“, rekao je Damjan Škipina, šef Kluba SNSD-a u SO Pale.

I DNS-ovci tvrde da većine odavno nema, ali da je recept dobrog funkcionisanja izjednačen broj ruku u skupštinskoj sali. Tas na vagi mogao bi biti bivši SNSD-ovac Bojan Pejović koji je trenutno na bolovanju. Pejović već odavno djeluje  kao nezavisni odbornik, baš kao i bivši SDS-ovac Miloš Golić.