Otišla sa dečkom na doček Nove godine, a on je zadavio

13:25, 04.01.2018.
Thumbnail

Blanku Kumeveš (25) iz Čantavira 1. januara ubio je njen dečko Čuke Čanad (29) iz sela Gunaroš kod Bačke Topole, a nezapamćena tragedija dogodila se u mađarskom gradu Segedinu.

Mladi par iz Vojvodine u Segedin je, kako saznajemo, otputovao na doček Nove godine, ali je prvog dana 2018. godine između njih došlo do sukoba koji se završio ubistvom i pokušajem samoubistva.

- Oko podneva u Saćmazi ulici, u stanu jedne višespratnice, došlo je do verbalnog sukoba muškarca i devojke. Sukob je kulminirao, djevojka je teško povrijeđena i podlegla je povredama. Nakon toga muškarac je pokušao da se ubije, ali je ipak pozvao hitnu pomoć koja je konstatovala smrt mlade djevojke, dok se on nalazi u bolničkom pritvoru i protiv njega će biti podnijeta krivična prijava - izjavio je za mađarske medije Kristijan Hubert, portparol glavne kapetanije čongradske policije, kojoj pripada i Segedin.

Mađarski mediji objavili su da se ubistvo dogodilo u stanu, mada su mladić i djevojka svađu započeli ranije napolju, ispred zgrade i stana i da je uzrok svađe i napada na djevojku ljubomora.

blanka ubica

U selu Čantavir kod Subotice, odakle je ubijena Blanka, vlada muk. Mještani su u šoku. Za tragediju su saznali iz medija, a za Blanku kažu da je bila izuzetno lijepa devojka i da je ovo ogromna tragedija za njenu porodicu, ali i porodicu Čanadija.

U porodičnoj kući Kumeveševih sjatila se rodbina da izjavi saučešće neutješnoj porodici, roditeljima i sestri. Blankina porodica nije imala snage da govori o tragediji.

- Znala sam Blanku iz viđenja. Sa tim mladićem nije bila dugo u vezi, tek oko tri mjeseca. Oni su otišli na doček u Segedin, a stan u kome je ubijena je stan njene najbolje drugarice. Jedan mladić nam je pričao da je on njenu drugaricu sreo u klubu 1. januara u ranim jutarnjim satima, ali da Blanka i njen dječko nisu bili tamo - kaže nam jedna Blankina poznanica iz Čantavira.blanka 3

Mladi u centru naselja pričaju da je Blanka bila puna energije, pomagala je u porodičnoj knjigovodstvenoj firmi, ali se bavila i manikirom.

- Jedino što znamo je da je taj mladić bio iz drugog sela, ali kako i gdje su se upoznali i kakva im je bila veza, to možemo samo da nagađamo. Potreseni smo. Blanka je izrasla u pravu ljepoticu, uvijek nasmijana, išla je na treninge, svuda ju je bilo. Ljepota i mladost u jednom. Iskreno se nadamo da će mladić dobiti zasluženu kaznu, šta god da je bio motiv njegovog čina - pričaju Čantavirci.

Prema njihovim saznanjima, djevojka je zadavljena, ali još nisu poznati zvanični detalji tragedije. Veruju da je moguće ono što pišu mađarski mediji, da je u pitanju ljubomora.

- Blanka je bila preljepa i iz dobre porodice, to je sve što mogu da kažem. Šokiran sam. Današnja omladina nam je kratkih živaca i ako se sumnja da je ljubomora uzrok, vjerujem da jeste. Nažalost, dvije porodice su zavijene u crno i Blanku ništa ne može da vrati - kaže poznanik Blankinih roditelja.

(Blic.rs)