Osnovci dobili "učionicu u prirodi" FOTO

15:25, 11.10.2017.
Thumbnail

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić i direktor Osnovne škole "Miloš Crnjanski" Vesna Banjac danas su ozvaničile završetak projekta uređenja "učionice u prirodi" u dvorištu ove škole u banjalučkom naselju Petrićevac.

"Učionica u prirodi" je projekat koje su realizovali Udruženje građana "Budi drugačiji" i Gradska uprava.

"Ovom prilikom je ozvaničen i završetak radova na uređenju dvorišta i izgradnji zaštitne ograde oko sportskog terena", saopšteno je iz Gradske uprave.

????????????????????????????????????

Trivićeva je navela da je Grad Banjaluka sufinansirao projekat uređenja učionice u prirodi.

"To je samo jedan od 14 projekata, podržanih na javnom pozivu za projekte udruženja građana koji imaju za cilj ostvarivanja prava djece", istakla je Trivićeva.????????????????????????????????????

Ona je podsjetila da je Gradska uprava ranije podržala više projekata u ovoj školi, a jedan od njih je i uređenje sportskog igrališta.

Direktor škole Vesna Banjac je zahvalila Gradskoj upravi koja je, naglasila je, prepoznala potrebu da se uredi školsko igralište, kao i udruženju "Budi drugačiji" i aktivisti ove organizacije Drašku Stanivukoviću.

"Gradska uprava je prepoznala potrebe osnovnih škola i pomaže nam u realizaciji projekata čiji je cilj poboljšanje uslova školovanja naših đaka", istakla je ona i dodala da su gradske vlasti ove godine pomogle i projekat uređenja područne škole u naselju Motike.????????????????????????????????????

Stanivuković, koji je i odbornik u Skupštini Grada, naglasio je da je ovaj projekat realizovan uz entuzijazam mještana Petrićevca i podršku Gradske uprave.????????????????????????????????????

"Zajedno sa učenicima ranije smo posadili 250 sadnica u dvorištu škole, a u saradnji sa Gradskom upravom, ograđeno je i sportsko igralište", istakao je Stanivuković.

(Srna)