Organizuju akciju za pomoć Arslanu i Aleksandru

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 13:01, 30.01.2018

Njih dvojica su dvije bebe, dolaze iz iste države, imaju istu bolest, dva različita imena i mnogo, mnogo ljudi dobrog srca i koji žele da im pomognu.

Riječ je o Arslanu iz Zenice i Aleksandru iz Zvornika, bebama koje imaju tumor na mozgu. I Arslan i Aleksandar imaju pravo na sretno i bezbrižno djetinjstvo, a da bi se ono i ostvarilo potrebne su hitne operacije i jednom i drugom. Žene Frankfurta odlučile su da pokrenu veliku humanitarnu akciju kako bi im pomogle.

Jana Puškarević je administratorica Facebook grupe „Žene sa srcem u Frankfurtu“ koja broji više od 2000 članica.

– Idemo već u jako dobrom smjeru i do sada nam se javilo dosta osoba koje žele da daju novac, a sve prikupljeno dijeliće se na pola, za Arslana i Acu. Naša humanitarna akcija biće 4. marta u SKC klubu u Ofenbahu. Već smo dogovorile s mnogim ženama koje drže frizerske salone, salone za uljepšavanje, a za djecu će biti organizirana igraona… Biće hrane i pića, a sve to prodavaće se po povoljnim cijenama.

Mnoge žene moći će taj dan dobiti novu frizuru i uljepšavanje, a svaka usluga će biti naplaćena i donirana za Arslana i Aleksandra. Treba napomenuti da će sve frizerke, manikirke, maserke, šminkerke koje budu taj dan nudile svoje usluge raditi bez novčane nadoknade.

Organizacija prikupljanja novca je već startovala u mnogim kafićima i ugostiteljskim objektima u kojima se okuplja narod sa Balkana i moram da kažem da su se mnogi rado odazvali ovoj našoj humanitarnoj akciji u Frankfurtu i Ofenbahu – rekla je za “avaz.ba” Jana Puškarević.

Svi zainteresovani koji žele da budu dio ovog humanog čina i ove humanitarne akcije za Arslana i Aleksandra mogu da se jave Sanji Markić na telefon (+49)0176 60 891560, Mireli Nizić na telefon (+49)01590 110 7541 ili Jani Puškarević na telefon (+49)0178 28 13 46 9, kao i Mariji Bubalo Martinović i Dragici Berzel.

Humanitarna akcija za ove dvije bebe biće održana 4. marta 2018. godine u SKC klubu Ofenbah, na adresi Strahlenberger strasse 127, 63 067 Offenbach.

Arslan Kulačić iz Nemile kod Zenice i Aleksandar Gajić iz Zvornika sa ovako dobrim ljudima, ne samo iz BiH, regiona već i iz dijaspore, sigurno je da će dobiti bitke za bolji i sretniji život i svjetliju i zdravu budućnost.

(Avaz.ba)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone