Optužuje RTRS zbog 70 hiljada evra za Suvaru, odgovaraju da novac nisu dali

19:52, 16.07.2017.
Thumbnail

Imam sve dokaze da su direktor i urednik informativnog programa RTRS-a dali silne pare Goranu Suvari da baca ljagu na ministra bezbjednosti BiH i njegovu stranku, ukupno oko 70 hiljada evra.

To su riječi Borisa Grujića, koji se predstavio kao nekadašnji radnik Bel televizije. Nakon dugo najavljivane konferencije, novinarima se obratio pred zgradom javnog servisa u Banjaluci. Dokaze o kojima je pričao sa sobom nije ponio. Kaže da je bio pozvan na sastanke na kojima su, tvrdi, Draško Milinović i Siniša Mihailović prekršili sijaset zakona. U kom svojstvu, nije objasnio. Dok sa RTRS-a sve demantuju, Grujić tvrdi i da je rukovodstvo javnog servisa namjestilo Mektiću snimak razgovora sa Suvarom, o kome se prošle godine dosta pričalo.

"Ono što isto tako želim reći je da je prilikom jednog dolaska u Novi Sad, Siniša Mihailović donio broj telefona od ministra Mektića Goranu Suvari, kako bi mu slao poruke i pokušavao da ga diskredituje", kazao je Boris Grujić.

Iz RTRS-a stiglo je saopštenje. U njemu piše da je Grujić prije nekoliko dana saslušan u policiji zbog navodnih prijetnji novinarima te televizije. Poručuju da Suvari novac nikada nisu dali, i da je Grujićev kredibilitet upitan.

"Ovo Boris Grujić odlično zna, jer je prisustvovao snimanjima Suvare, budući da je bio njegov najbliži saradnik i čovjek koji je učestvovao u dogovoru SDS-a i Gorana Suvare", ističe se u saopštenju RTRS-a.

Da sasluša Grujića došao je i Dragan Mektić, ali samo u svojstvu posmatrača. U ležernom izdanju, za izjave nije bio raspoložen. Sve što ima, reći će sutra u Sarajevu. Još danas je na godišnjem odmoru.

"Pa imate vi i RTRS u Sarajevu. Svaki dan udaraju, tuku kao iz mitraljeza PKT-a one 84.", prokomentarisao je Mektić.

Grujićevo obraćanje privuklo je još posmatrača. U isto vrijeme kad i Mektić, pred zgradom RTRS-a pojavio se i Tihomir Gligorić, bivši direktor Geodetske uprave, kojem je nedavno presduđeno za zloupotrebu službenog položaja. Kaže, došao je da prikupi materijal za svoj blog. Rame uz rame s njim, došetao je i Njegoš Tomić, nekadašnji štrajkač iz parka Mladen Stojanović i odnedavno lider pokreta Treći blok, koji je snimao cijelu konferenciju. Grujić je uskoro najavio novu, i to pred Palatom Republike, a u međuvremenu će, kaže, podnijeti prijavu SIPA. Goran Suvara uhapšen je u Novom Sadu u aprilu prošle godine, a  bio je u centru afere “tonsko snimanje”. U trenutku kada je za njim bila raspisana potjernica, Suvara je nekoliko puta pokušao da kontaktira i novinare ATV-a, koji su to prijavili policiji.