Opozicija: Spremni smo ići i u Drvar na sjednice, tražimo smjenu Lukača

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 16:23, 14.09.2017

Lideri opozicije u RS Vukota Govedarica (SDS), Branislav Borenović (PDP) i Dragan Čavić (NDP) istakli su danas da  traže smjenu ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača i da su spremni da nastave sa blokadom rada Narodne skupštine.

Napominju da su promjene u RS, poslije jučerašnjeg dana, više nego potrebne i da su spremni da idu na sjednice skupštine i u Drvar ako je potrebno.

“RS ne želi da bude policijska država. Nećemo statirati u toj videoigrici režima. RTRS je sinoć saopštila da se u RS sprema revolucija. Sramota! Jučerašnje kratke i duge cijevi i rušenje svih propisa ovog parlamenta dovodi nas u situaciju da kažemo: Dosta! Ćeranić i Lukač da nama pričaju o revolucijama? Oni koji su na tenkovima SFOR-a dolazili ovdje”,  rekao je Govedarica.

Govedarica, pored ostavke Lukača, traži i neopozivu ostavku predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića.

“Sramno je sve sto je Lukač izrekao na račun narodnog poslanika Adama Šukala. Da li je krivično djelo to što je Šukalo slikao kartice narodnih poslanika ili je krivično djelo nestalih stotina miliona iz banaka RS. Znamo da imamo podršku naroda”,  istakao je Govedarica.

Dragan Čavić  je istakao kako je  u NSRS bilo više policajaca sa naoružanjem i da su oko skupštine  čekale “marice”.

“Lukač je danas rekao nešto što nikada u svojoj karijeri nisam čuo. Lukač je juče bio spreman da puca na narodne poslanike. Legitimitet predsjednika NSRS vise ne postoji. To je predsjednik hunte, koji je pozvao ljude sa oružjem da štiti parlament”, kazao je Čavić.

Borenović je dodao da režim iznosi monstruozne kvalifikacije samo zato što opozicija želi da raspravlja u parlamentu o revizorskom izvještaju.

“Staćemo u kraj pljačkašima i lopovima. Juče se desila hajdučija u režiji Nedeljka Čubrilovića za koju smo našli riječ da je ljudska i moralna praznina..Vratićemo parlament u ustavne i zakonske okvire”, izjavio je  Borenović

(ATV)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone