OEBS zabrinut zbog odluke da Zvezda ne igra u Gračanici

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 8:53, 08.05.2018

Misija OEBS-a na Kosovu zabrinuta je zbog odluke Fudbalskog saveza Kosova da zabrani humanitarni meč između Crvene zvezde i Gračanica i poziva “odgovorne fudbalske saveze” da se okrenu dijalogu i pronađu način da se odigra planirani meč.

“Misija OEBS-a na Kosovu zabrinuta je saznanjem da humanitarni meč između Crvene zvezde i Gračanica nije dozvoljen od strane Fudbalskog saveza Kosova”, navodi se na Fejsbuk nalogu te misije.

U svjetlu ovog ali i drugih nedavnih otkazivanja sportskih događaja, Misija OEBS ukazuje “na potrebu da se politička pitanja odvoje od sportskih događaja kao i da se održi sportski duh u svim disciplinama”.

Napominje da treba da se ulože svi napori da se sportski događaji uspješno održe, kao i da se isti oslobode politički nastrojenih, provokativnih ili uvredljivih slogana.

“Pravila UEFA i drugih asocijacija su veoma jasna u ovom smislu i trebalo bi da se u potpunosti ispoštuju. Misija OEBS-a na Kosovu poziva odgovorne fudbalske saveze da se okrenu dijalogu i pronađu način da se odigra planirani meč, imajući u vidu njegov humanitarni karakter i važnost za lokalnu zajednicu”, poručuje ta misija.

Utakmica između fudbalera Gračanice i Crvene zvezde trebalo je da se odigra u srijedu 9. maja sa ciljem da se novac od prodatih ulaznica donira Ginekološkoj klinici u Gračanici, odjeljenju pedijatrije.

(Tanjug)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone