Održana Biciklijada u Prijedoru, oko 200 učesnika uživalo u vožnji

13:18, 14.05.2017.
Thumbnail

Oko 200 Prijedorčana učestvovalo je danas na Šesnaestomajskoj biciklijadi, koju je organizovala Turistička organizacija Prijedora povodom obilježavanja Dana grada, 16. maja.

Direktor Turističke organizacije Prijedor Amira Ganić istakla je da ova manifestacija nije imala takmičarski karakter, jer je svrha povratak bicikla na ulice grada i podrška razvoju biciklističkog sporta u gradu.

Član Biciklističkog kluba "Kozara" Milica Maksimović, koja kao vozač bicikla ima četiri medalje, izrazila je zadovoljstvo odzivom njenih sugrađana na ovu rekreativnu biciklističku vožnju ulicama grada.

"Ovo je stvarno divan sport i treba da se svi vratimo vožnji biciklom gdje god je to moguće", istakla je Maksimovićeva.

Na biciklijadi su mogli da učestvuju građani svih uzrasta, a dužina rute bila je oko 10 kilometara. Među učesnicima našao se i Davor Trebovac sa svoja tri sina Jakovom, koji ima samo dvije godine, i Nikolom i Lukom koji imaju osam i 10 godina.

Početak rekreativne biciklističke rute bio je na Trgu majora Zorana Karlice, a staza je išla relacijom glavna ulica - Stari grad - Zagrad - Raškovac - pružni prelaz 13 - Čejreci - Ulica Dušana Brkovića - Ulica Vojvode Mišića - mali podvožnjak i nazad do polazne tačke u centru grada.

U organizaciji biciklijade pomogao je Biciklistički klub "Kozara" iz Prijedora, a podršku je pružila Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, čiji su predstavnici zajedno sa biciklistima provezli rekreativnu rutu ulicama Prijedora.

(Srna)