Odbojkašice Bimal-Jedinstva oprostile su se od evropske scene

21:27, 11.01.2018.
Thumbnail

Odbojkašice "Bimal-Jedinstva" oprostile su se od evropske scene za ovu sezonu. Šampionke Bosne i Hercegovine, nakon eliminacije iz Lige šampiona, završile su takmičenje i u CEV Kupu.

Italijanska ekipa “Busto Arsicijo” u ovom trenutke je bila prevelik zalogaj za odbojkašice "Jedinstva", koje u dvomeču 1/16 finala, nisu uspjela da osvoje niti set.

„ Primjetili ste da nam servis nije išao uopšte. Čak šta više radio je za njih. Ne znam sad statistiku, ali sigurno 15 servisa u autu. Nagazili smo osnovnu liniju jedno 15 puta u napadu. Znači to su te tehničke greške koje dolaze kao posljedice pritiska da odigramo dobro. Možda i više nego što mi možemo u ovom momentu da odigramo“, rekao je Smail Perezović, trener ŽOK "Bimal-Jedinstvo".

Od samog početka revanš utakmice u Brckom, italijanska ekipa je diktirala ritam igre, pa tako pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije dolazilo u pitanje.

„Dali smo sve od sebe u obadva prva seta i druga ekipa tek je počela da nam pruža otpor", rekao je Marko Minkareli, trener  ŽOK Busto Arsizio.

Odbojkašice "Jedinstva" okreću se obavezama  u domaćim takmičenjima. Cilj je jasan i ove sezone: odbrana duple krune u Bosni i Hercegovini.