Odbili ga na konkursu, a on se obogatio kao prodavač jagoda

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 7:57, 28.04.2017

Nezaposleni momak dugo je tražio posao, a onda je ugledao jedan oglas na koji je odlučio da se javi.

U pitanju je bio konkurs u Majkrosoftu za radno mjesto “čistač kupatila”. Direktor za ljudske resurse ga je primio na razgovor i posle kratkog testa mu rekao: “Primljeni ste. Ostavite mi vaš e-mail, tako da vam mogu poslati ugovor i spisak vaših dužnosti.”

On jadnik, zbunjen, odgovori da nema računar, pa samim tim ni e-mail.

“E pa onda, žao mi je, ako nemate e-mail, virtualno znači da ne postojite, tako da vas ja ne mogu primiti”, odsječno mu je rekao direktor.

Očajan, sirotan izađe iz sjedišta firme, bez predstave šta bi mogao da radi i sa samo deset dolara u džepu. Uputio se prema supermarketu i tamo je kupio gajbicu sa deset kilograma jagoda. Za kratko vrijeme, prodao je sve jagode na komad idući od vrata do vrata i do podne je duplirao početni kapital. Iznenađen i s entuzijazmom, ponovio je istu stvar tri puta i vratio se kući sa 60 dolara.

Brzo je shvatio da bi mu taj sistem omogućio da preživi pa ga je počeo da primjenjuje u kontinuitetu, izlazeći uvijek rano ujutro i vraćajući se kući uvijek kasno uveče. Radeći tako, svakodnevno je uvećavao kapital. Za kratko vrijeme kupi ručna kolica da bi mogao da poveća obim posla, a kasnije ih zamjeni jednim kamiončićem. Radeći tako, u roku od jedne godine, postao je vlasnik male flote vlastitih motornih vozila. Za pet godina je postao vlasnik jedne od najvećih mreža za distribuciju namirnica u SAD.

I tako, misleći na budućnost svoje porodice, odlučio je da osigura svoj život. Pozvao je brokera kako bi potpisao polisu osiguranja. Broker ga na kraju razgovora pita za njegov e-mail da bi mu poslao prospekt osiguranja. Junak ove priče mu odgovori da nema e-mail.

“Baš čudno. Nemate e-mail, a uspijeli ste da napravite imperiju. A zamislite gde biste bili, da ste ga imali”, začuđen je bio broker.

Čovjek se zamisli, pa odgovori: “U Majkrosoftu, čisteći wc šolje!”

(BK TV)

 

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone