Odbijen zahtjev za blokadu prijedorske petlje

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 17:35, 15.05.2017

Sindikalnoj organizaciji “Arselor Mitala Prijedor” nije odobren zahtjev za mirnu blokadu prijedorske petlje, jer za to, kako u odgovoru na zahtjev rudara navodi Policijska uprava Banjaluka, nisu ispunjeni zakonski uslovi.

“Rudari ovog rudnika željeli su da blokadom iskažu neslaganje sa prodajom državnog kapitala u Rudnicima željezne rude /RŽR/ `LJubija` Izrael investment grupi”, rekao je danas predsjednik ovog sindikata Milanko Stojnić.

Prema njegovim riječima, vijek rudnika u Omarskoj je do 2023. godine, a zajedno sa ljubijskom rudom trajao bi do 2031. godine.

“Zato je potrebno što hitnije krenuti u istraživanja novih ležišta i pronalaženja drugih kopova da se produži vijek rudarenju”, dodao je Stojnić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je rekao i da radnici “pričaju i o mogućnosti štrajka glađu i dizanja revolucije”.

Stojnić je podsjetio da su predstavnici “Arselor Mitala” jasno i u više navrata rekli da ne planiraju sarađivati sa Izrael investment grupom, što znači da ne planiraju dalje ni raditi.

On je novinarima predočio pismo sindikata metalaca Federacije BiH, Zeničko-dobojskog kantona i “Arselor Mitala Zenica” upućeno poslanicima Kluba Domovina u Narodnoj skupštini Republike Srpske u kojem se od njih traži da glasaju protiv odluke Vlade Republike Srpske o prodaji RŽR-a Izraelcima i da tako opravdaju epitet narodnih poslanika, napominjući da bi glas “za” posredno ili neposredno ugrozio egzistenciju 30.000 ljudi u BiH.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone