Obnova društvenih domova u Debeljacima i Dragočaju

20:10, 11.08.2017.
Thumbnail

Razbijeni prozori i oronuli zidovi banjalučkih društvenih domova dočekali su rekonstrukciju. Prve udare čekića mogu da očekuju u mjesnim zajednicama Debeljaci i Dragočaju. Da bi ponovo zaživjela kulturna dešavanja, gradske vlasti ukupno su izdvojile oko 350.000 maraka za seoska područja.

"Društveni dom u Dragočaju i Debeljacima će danas počinju raditi. Radi se o rekonstrukciji. Vidite i sami u kakvom stanju je ovaj objekat. Ovdje je oko 150.000 maraka plus PDV predviđeno ulaganje grada u ovo, tako da bude upotrebljiv za sve potrebe u mjesnoj zajednici Dragočaj", rekao je gradonačenik Banjaluke Igor Radojičić.

Obnova Doma u Dragočaju prva je na listi prioriteta, pa će se na njemu sanirati sve osim krova koji je nov. Saniran je prije dvije godine što je spriječilo da se objekat dalje urušava, a već za dva mjeseca mogao bi da bude kao nov. Raduju se i mještani.

"Nadam se da će Dom sada služiti svrsi koja je to i do sada bila, znači do tog momenta dok je bio u upotrebi, tj. za društvene i kulturne aktivnosti ove mjesne zajednice koja nije mala. O tome ćemo još da donesemo odluku da li će to biti kancelarije stručnog saradnika, da li matične službe", rekao je Milan Vučković iz Savjeta mjesne zajednice Dragočaj.

Dok u mjesnoj zajednici odlučuju za šta će im Dom služiti, gradske vlasti čekaju da se i ostali radovi privedu kraju. Prvi na listi je, kažu, spomenik palim borcima, pa i most na ulazu u Dragočaj. Sljedeća je i rekonstrukcija osnovne škole.