Novo igralište u naselju Aleja-Centar

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 7:51, 14.12.2017

U okviru akcije izgradnje dječijih igrališta u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, juče je otvoreno još jedno igralište, i to u ulici Branka Ćopića u naselju Aleja – Centar. Donator je kompanija „Kroacija osiguranje“.

Igralište su svečano otvorili gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i direktor Kroacija osiguranja za BiH Ivan Luburić.

igraliste2

“Ovo je deseto otvoreno igralište i do sada je kroz donacije u opremi i radovima u akciji obezbijeđeno više od 700.000 KM. Najvažnije je da smo dobili zadovoljne roditelje i djecu, odnosno mnogo zadovoljnih Banjalučana izgrađenim igralištima”, rekao je Radojičić i najavio za danas otvaranje nova dva igrališta u naselju Borik.

“Aleja-Cenatr je naselje sa mnogo mladih ljudi, bračnih parova i djece i jedan od prijedloga samih stanovnika ovdje i jeste više prostora i sadržaja za djecu”, naglasio je gradonačelnik Radojičić i zahvalio kompaniji „Kroacija osiguranje“ što su prepoznali značaj akcije i uključili se.

Direktor “Kroacija osiguranja” za BiH Ivan Luburić zahvalio je gradonačelniku i njegovom timu na, kako je rekao – ideji za akciju kroz koju su se mogli dokazati kao društveno odgovorna kompanija.

“Drago mi je da ovdje stanuje puno mladih porodica. U centru poslovanja i vrijednosti Kroacija osiguranja preko 130 godina na ovim prostorima jeste upravo porodica, djeca i mladi naraštaji. To su naše vrijednosti dugoročne, u njih ulažemo i želimo da se prepoznaju na tržištu”,naglasio je on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luburić i direktor poslovne jednice ove komapnije u Banjoj Luci Vladimir Žganjec, uručili su donaciju u opremi Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Procijenjena vrijednost igrališta iznosi oko 35 hiljada KM. Izvođač građevinskih radova je preduzeće „Građenje Đurić“.

Na dječijem igralištu postavljeno je nekoliko savremenih rekvizita za igru, kao što su multifunkcionalna kula robot, klackalica, ljuljaška i njihalica. Kompletno igralište izgrađeno je po najsavremenijim svjetskim standardima i u skladu sa propisima o bezbjednosti djece i korisinika. Ispod svake sprave je postavljena antistres gumena podloga, a igralište je namijenjeno za djecu uzrasta od tri do 12 godina. Osim rekvizita za igru, postavljene su i klupe i kante za otpatke.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone