Novi trend samo za odvažne

09:11, 09.10.2017.
Thumbnail

Nježni valovi, lepršava kosa, bob frizura, ekstremno dugačka kosa– mnogobrojni su trendovi koji su se izmijenili posljednjih godina. Nijedan trend kao takav nije bio drastičan i nije zahtijevao toliko razmišljanja prije odlaska kod frizera.
Ovaj najnoviji modni hit kada je riječ o frizurama koji nosi ime "Buzzcut" je bukvalno šišanje aparatom. Današnji buzzcut doduše nosi taj isti naziv, ali je šišan prvenstveno makazama i malo je zahtjevniji u izradi nego samo prelaženje mašinice po glavi. Ova frizura je postala ponovno trend jer su je prvo prihvatile filmske i modne trendseterke.

kirsten

Kirsten Stewart

U te buntovnice se ubrajaju glumica Kirsten Stewart i nekadašnji model i današnja glumica Cara Delevingne koje su ove godine skratile svoju kosu drastično te uticale na ponovno popularnost ove više nego dječačke frizure. Definitivno osoba kojoj je ova frizura postala zaštitni znak je pjevačica Sinéad O'Connor koju i dan danas pamtimo po buzzcutu.

Kod ove frizure je prvenstveno bitan oblik glave, samopouzdanje i odvažnost. Obično buzzcut stoji isključivo izražajnim licima.

cara

Cara Delevingne

Ova frizura je laka za održavanje na svakodnevnoj bazi, ali njena mana je što brzo gubi oblik i zahtijeva često šišanje. Već nakon dvije sedmice ona gubi svoj prvobitni oblik. Kad je sama njega u pitanju, ova frizura je veoma skromna – zahtijeva tek dobar šampon i vosak.

shineid

Sinéad O'Connor

Uz ovakvu kosu obavezno se nosi jači make up. Žene s njom izgledaju moćno i snažno. Bilo da se odlučite za buzzcut ili ne, svaka žena barem jednom u životu treba isprobati kratku kosu. Tako ćete iskusiti nešto novo, skinuti svu staru kosu i na neki način osjetiti oslobađanje.