Novi predmet u Tužilaštvu – ko prijeti Mektiću atentatom?

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 19:38, 18.05.2017

Odmah nakon što je odjeknula vijest da se na ministra bezbjednosti navodno sprema atentat, potvrđeno je da je obavještajna služba podijelila saznaja sa svim policijskim agencijama u BiH.

Infromacije o ugroženosti Dragana Mektića prikupljane su iz više izvora. A sve se odnose na djelovanje pojedinih kriminalnih grupa iz BiH i okruženja, koje su navodno i pripremale ubistvo. O svemu je upoznat i Dragan Mektić. Kaže da je povjerljive infromacije dobio prije desetak dana.

“U kojoj me na ozbiljan način upozoravaju da rapolažu određenim informacijama da se na mene kako to oni kažu priprema atentat i s tim da je ta informacija kod njih potvrđena kroz više izvora”, rekao je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Ekspresno su reagovali i u Tužilaštvu BiH, kojim se Mektić najviše i bavio unazad nekoliko mjeseci. Prije nekoliko dana rekao je da mafija jača od države, a u Tužilaštvu su nakon prvih saznanja o ugroženosti ministra otvorili predmet, kako bi provjerili sve detalje, potvrđeno je ATV-u. I Policija Srpske, bas kao i Federalna policija preduzeće sve mjere, nakon što su stigle informacije iz obavještajne agencije.

“Sve nadležne agencije će učiniti sve na rasvjetljavanju ovog slučaja i da vidimo relevantnost i tačnost samih informacja koje smo dobili od obavještajne službe. Dakle, svi kapaciteti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova će se dati na raspolaganje nadležnom Tužilaštvu”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara.

Reagovali su i u SDS-u. Odmah su zatražili od svih nadležnih agencija da zaštite ministra bezbjednosti i da do kraja rasvijetle sve eventulane planove i procesuiraju odgovorne. Informacije su alarm da opasni kriminalni milje i njihovi patroni neće birati sredstva da se zaštite od odgovornosti pred prvnom drzavom, kažu u SDS-u.

“Pretpostavljam da iza toga stoje prije svega neki jako moćni i veliki interesi s obzirom da sam neke stvari do sada iznosio, s obzirom da neke stvari znam i da su ugroženi interesi i da su u pitanju interesi finasijskog karaktera”, rekao je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Mektić kaže da je prijetnje ozbiljno shvatio. Ima povjerenje u domaće bezbjednosne i policijske agencije i očekuje da u potpunosti istraže pozadinu svih informacija. Prvi odgovori očekuju se upravo od Tužilaštva BiH.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone