Novi kredit RS od 50 miliona KM!

19:40, 03.10.2017.
Thumbnail

Novih 50 miliona maraka kreditnog zaduženja za RS. Ovaj put, na nešto drugačiji način.

Prvi put se Srpska zadužuje u poslovnoj banci koja nije iz BiH. Komercijalna Banka iz Beograda, izabrana je tenderskom procedurom, a zaduženje je, pred kamerama, potpisom ozvaničio ministar finansija Srpske.

"RS prvi put potpisuje ugovor sa jednom poslovnom bankom koja je izvan BiH. Potpisujemo ugovor sa Komercijalnom bankom Beograd. Oni naravno imaju svoju Komercijalnu banku a.d. Banjaluka, ali ovo su sredsta koja finansira Komercijalna banka Beograd", kaže Zoran Tegeltija, ministar finansija RS.

Pored Tegeltijinog, potpis predsjednika Upravnog odbora beogradske Komercijalne banke. Zadovoljno trlja ruke, jer je u pitanju, kaže, jedan od njihovih najvećih projekata u RS, pa i cijeloj BiH.

Sama činjenica da su baš oni izabrani tenderskom procedurom, mnogo, tvrdi, govori o njihovom poslovanju.

"Vrijednost banke pokazuje njeno poslovanje, njen profit, povjerenje koje ona ima, Mislim da je Komercijalna banka još jednom pokazala da ima povjerenje i kad je u pitanju RS, i kad je u pitanju cijela regija, a nadamo se da će to povjerenje biti građeno i u periodu koji dolazi", rekao je Vladimir Krulj, predsjendik Upravnog odbora Komercijalne banke "Beograd".

Ugovor sa Komercijalnom bankom potpisan je na šest godina. Novac koji stigne iz Beograda, služiće za krpljenje budžeta, jer su, kako kaže Zoran Tegeltija, izostala sredstva MMF-a.