Novi direktor zvorničke bolnice za ATV: Mogu sve da ih izmirim!

19:23, 28.11.2017.
Thumbnail

Ivan Popović, inače SNSD-ov odbornik u zvorničkoj skupštini, sprema se da iz fotelje šefa poslovnice Fonda zdravstvenog osiguranja pređe u fotelju direktora bolnice.

Za ATV poručuje da ga je pozvao ministar zdravlja, i ponudio mu novi posao, koji je prihvatio bez mnogo razmišljanja. Pošto, kako kaže, od početka sukoba nije birao nijednu od zaraćenih strana, siguran je i da će uspjeti da ih pomiri.

"Bio sam po strani čitavo vrijeme, držao sam se po strani, tako da, pustiću neko vrijeme po svom imenovanju da se stvari slegnu, a tada ću procijeniti šta je najbolje za bolnicu Zvornik. Interes mi je da bolnica funkcioniše sasvim normalno, da ne bude narušenih međuljudskih odnosa i da bolnici se, pod navodnicima, vrati stari sjaj", rekao je Ivan Popović, novoizabrani v.d. direktora bolnice u Zvorniku.

Ne valja nam ni novi direktor, jer nije ljekar. Nije nam valjao ni prethodni. Iako je hirurg, nije bio jedan od tri kandidata koja smo predložili. Sada čekamo ministra zdravlja, koji će nam sutra u posjetu, pa ćemo da vidimo da li će nas ispoštovati – to poručuju zvornički ljekari štrajkači.

Zoran Komljenović tvrdi da Popović u direktorsku fotelju dolazi kao totalni autsajder i da ne vjeruje da on može da riješi probleme zvorničke bolnice. Pošto je odluka Vlade već pala, možda će mu i dati šansu. Pobunjeni ljekari imaju nekoliko zahtjeva o kojima danas ipak ne bi.

"Mi zaista želimo da razgovaramo, i svima nam je u interesu da se smiri ova situacija, a ne, i da bolnicu vode na svim odjeljenjima kompeetentni ljudi, ljudi koje uvažavaju ovi koji su nosioci posla. To je suština suštine", navodi Zoran Komljenović, ljekar u bolnici Zvornik.

Sudeći po iskustvu prethodnog direktora, Jovana Okuke, čekanje da se stvari slegnu Popoviću bi možda moglo da se obije o glavu. Okuka je smijenjen nakon svega četrdeset dana u fotelji. Ta odluka Vlade ljekarima štrajkačima, ipak, odgovara.

Milorad Dodik, na kog se dio ljekara poziva, poručuje da nije uključen u donošenje odluka, da je htio da pokuša da pomiri zaraćene strane i da je prava adresa za pitanja ministar zdravlja. I ministar danas bez komentara. Sutra će u Zvorniku reći svoje, kada bi Popović trebalo da naslijedi fotelju od svog prethodnika.