Nova sezona u Narodnom pozorištu RS

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 21:10, 19.10.2017

Gužva na ulazu i slika koju mnogi žele češće da vide. U čast “viteza glume”, Vlastimira Đuze Stojiljkovića u Banjaluci je otvorena izložba u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Kako kaže autor izložbe, karijera koja je trajala šest decenija, ne smije da se zaboravi.

“On je divno pevao, igrao na televiziji, pozorištu, filmu. Tu vrstu svestranosti teško je ponovo dostići. Očekujem da će to u budućnosti neko i uraditi, ali ovako bogatu karijeru možda ni Zapadu ne možemo naći”,rekla je Biljana Ostojić, autor izložbe, Muzej pozorišne umjetnosti Srbije.

Odmah nakon izložbe, posjetioci su uživali u premijeri predstave “Sabirni centar”. To je prva predstava koja je nastala iz koprodukcije Narodnog pozorišta Republike Srpske i teatra iz Prijedora.

“Jeste, to je prvi put urađeno i sa tim smo veoma ponosni i zadovoljni. Postavu smo prevukli na lokalni nivo, na Banjaluku i veoma uspjesno sve stavili u nasu banjalučku situaciju”,izjavio je Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS.

Premijerom predstave Sabirni centar, zvanično je otvorena i 88.sezona Narodnog pozorišta RS. Tom prilikom su uručene i nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u prethodnoj pozorišnoj sezoni.

Za najboljeg glumca proglašen je Željko Erkić, laureat među damama je Mljka Brđanin, a najbolja predstava je “Švajcarska”.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone