Nije viđeno 20 godina: Sedam metara snijega u Alpima! VIDEO

09:05, 13.01.2018.
Thumbnail

Put kroz sedam metara visoke nanose snijega koji je nanijela lavina u francuskim Alpima je očišćen, a napravljen je prilaz selima koja su bila odsječena od svijeta.

Snježna lavina je zatrpala put između Besansa i Boneval sur Arka nakon što je tu oblast pogodio neviđen snijeg.

Dramatične fotografije koje je napravio stručnjak za takve lavine Alan Duklo prikazuju trenutke nakon što su radnici probili kroz lavinu i otkrili zatrpan put.

“Prošlo je 20 godina otkako smo u ovom području vidjeli ovakvu lavinu“, rekao je Duklo i napomenio kako su je očekivali s obzirom na veliku količinu snijega koja je pala proteklih dana.

U području Savoa za 36 sati palo je 1,8 metara snijega, a meteorolozi su padavine opisali kao one koje se vide jednom u 30 godina, piše BBC.

To je dovelo do prekida struje i haosa u saobraćaju, zaustavio skijanje i podigao opasnost od lavina na najveći mogući nivo u posljenjih deset godina.

Džon Bromel (39) nestao je u skijalištu Tignes u nedelju nakon što je otišao “da se spusti još jednom“ dok su napolju bili katastrofalni vremenski uslovi.

Zabog opasnosti od lavina i gustog snijega potraga za njim je gotovo nemoguća.

Hasta 7 metros de nieve cayeron estos días en el SE de France. Ayer subía una foto sobre esta #nevada .... hoy el vídeo de cómo se las apaña este quitanieves para limpiar la oculta carretera (via YouTube/Alain Duclos, https://t.co/SqwLa1gbCX) pic.twitter.com/O88rBrSScB

— Mar Gómez (@MarGomezH) January 11, 2018

(b92)