Nemanjići stigli u Hercegovinu

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 21:07, 17.06.2017

Srpski Holivud – mnogi filmaši tako nazivaju Hercegovinu, pa i oni koji su danas u okolini Trebinja, počeli da snimaju dio serije Nemanjići. Raditi u Hercegovini je odmor za svakog glumca, pogotovo za one koji su porijeklom sa ovih prostora.

“Svoj na svome najzad, mislim privremeno na žalost, ali nadam se da će to biti i za malo duže. Planiram da se vratim u nekom kasnijem periodu, da dođem odakle sam i krenuo”, rekao je glumac Nebojša Glogovac.

“Ovo je film čisti. Pogledajte ovo. Ovo je nevjerovatno, ovo je meni i odmor trenutno. Koliko god da je naporno, ovo sunce da ubija, ali fantastično je. Priroda je fantastična”, rekao je glumac Milan Marić.

U Trebinje ovih dana stižu i Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Jelena Gavrilović, ali i mnoga druga lica sa filmskog platna. Novo ostvarenje prikazaće život čuvene srpske porodice, reditelji i producenti ne otkrivaju mnogo kažu iz serije će se saznati i ono što se u školama nije učilo. Za srpsku kinematografiju ovo je, kažu, istorijski poduhvat.

“Serija je jako velika. 220 glumaca, 70 lokacija, preko 200 objekata, 2.700 statista, 700 konja i jahača. Snima se 100 dana”, rekao je producent Miško Stevanović.

“Radimo preko tri mjeseca i polako, zadatost scenarija je Hum i Zeta to su te lokacije koje radimo u Trebinju i okolini”, rekao je reditelj Marko Marinković.

Snimanjem u Trebinju krenulo se u završnicu, ostalo je još nekih četrdesetak dana rada. Šta je urađeno i snimljeno gledaoci će u kratkom specijalu moći da vide već za šest mjeseci. A 12 epizoda serije Nemanjići počeće da se prikazuje na proljeće sljedeće godine.

Nemanjići u Hercegovini ostaju narednih sedam dana, pored ove snimaće se na više lokacija oko Trebinja.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone