Nema mjesta politici: Održan šahovski turnir u NSRS

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 21:16, 18.03.2017

Prvi potez povukao je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, čime je otvorio treći šahovski turnir. Mnogo lakši od poteza koje mora da vuče u skupštini.

Među učesnicima i šahovskim poljima nije bilo mjesta za politiku. Sa tablom pod ruku na turnir stigao je i Slavko Kvočka. Drago mu je, kaže, što vidi veliki broj šahista, ali i djece.

“Naravno da treba da se održava. Vidite koliko je prisutno djece, a vi sami znate šta znači, djeca koja igraju šah, to su najbolji učenici, imamo mnogo učenika, generacija, studenata koji se bave šahom”, istakao je Slavko Kvočka, učesnik turnira.

Svoje umjeće na šahovskom polju pokazali su i najmlađi. Mirko Šajin i Anja Kovrlija svake godine dolaze na turnir. Iako su mali, postali su pravi šahisti pa se nadaju da će kući otići sa jednom od nagrada.

“Lijepo je baš i nadam se da ću ostvariti dobar uspjeh”, kaže Anja Kovrlja.

“Fino mi je bilo i na prvom i na drugom turniru. [Ko te je naučio da igraš šaha?] Mama”, kaže Mirko Šajin.

I predsjednika Narodne skupštine obradovao je veliki broj djece. Nada se da će sljedećih godina dolaziti u još većem broju, jer kako kaže, šah je odlična prilika u stvaranju ličnosti.

“Ovo je prilika da mladi ljudi shvate ulogu šaha u ukupnom karakteru, stvaranju ličnosti i ja se nadam da je ovo dobar put i dobar način da će mladi da prihvate”, rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS.

A da je šah dobar put, pokazalo je stotinak učesnika iz Srpske i regiona koji su došli na turnir. Poručuju da nikako neće propustiti ni onaj sljedeće godine.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone