Napitak koji topi masnoće

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 10:33, 17.04.2017

Ako ste i tokom ovih praznika prekršili obećanje koje ste dali sebi da ćete se ipak suzdržati pred bogatom trpezom i da se nećete prejesti, imamo dobru vijest za vas. Jednostavan napitak koji možete da napravite za svega par minuta, riješiće vas nagomilanog lošeg holesterola (LDL).

Potrebno vam je:

jedan grejp, dvije stabljike celera, jedna vezica peršuna, jedna četvrtina limuna, tri kokce đumbira.

Priprema:

Sve sastojke ubacite u blender i izmiksajte dok ne dobijete gusti sok. Barem jednom dnevno popijte čašu ovog sviježeg napitka. Najbolje bi bilo da svijež sok konzumirate prije ručka, da bi organizam imao dovoljno vremena da tijelo apsorbuje sve sastojke i aktivira njihovo djelovanje. Naravno, nećete pogriješiti ni ako ga popijete poslije ručka.

Zbog čega je ovaj napitak tako zdrav?

Prvenstveno jer su svi njegovi sastojci pojedinčano jako zdravi. Grejp je apsolutni pobjednik kada je riječ o borbi sa lošim holesterolom, jer je izuzetno bogat vitaminom C i pektinom, a upravo ta kombinacija snižava holesterol i štiti arterije i vene od začepljenja.

I celer je na spisku namirnica koje se smatraju ubicama holesterola. Samo dvije stabljike ovog povrće dnevno dovoljne su da se nivo holestreola smanji za čak pet puta. Pored toga, celer ima još jednu bitnu karakteristtiku – povećava izlučivanje žučne kiseline čime takođe pomaže da se uklone loše masnoće.

(Blic žena)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone