Nakon smrti načelnika Trnova svađa zbog nasljednika

19:42, 16.07.2017.
Thumbnail

Svega nekoliko dana nakon smrti načelnika opštine, u  Trnovu su počele političke razmirice.

SNSD-ovci zamjeraju SDS-ovoj skupštinskoj većini što je za pet dana imenovala v.d. načelnika, i to svog SDS-ovca Nenada Mišovića koji je na prethodnim izborima izgubio od pokojnog Gorana Vujičića.

"Goran je bio iz naše partije, ima li smo pravo i mi da predlažemo, ali nismo bili za to. Milojka Goljanin imala je deponovan potpis, bio sam za to da nju predložimo ili nekoga iz organa uprave, oni nisu poslušali. Očito se tu radi o nasilništvu. Čovjek koji je prije deset mjeseci izgubio izbore, on je jedva dočekao da tu ponovo sjedne. Mislim da to dosta govori o njegovom moralu", kazao je Veljko Vlaški, šef Kluba odbornika SNSD-a u SO Trnovo.

Bivšem načelniku, a sadašnjem v.d-u, Nenadu Mišoviću,  žao je zbog smrti kolege, ali mu nije jasno zbog čega se SNSD ljuti. Poziva se isključivo na zakon.

“ Ja ne znam zbog čega se digla tolika halabuka vezano za rad Skupštine i imenovanja vršioca dužnosti. Izgleda da to nije ni Skupština radila mimo zakona i mimo propisa. Čak i na sam dan sahrane, ministrica Rešić je u razgovoru sa predsjednicim SO Trnovo naglasila da se to pitanje zamjenika načelnika pod hitno mora riješiti jer nema ko da obavlja izvršnu vlast“, kaže Nenad Mišović, v.d.načelnika opštine Trnovo.

Upravo ta hitnost zasmetala je SNSD-u, pa je gradski odbor već  napisao  preporuku svojim odbornicima da sjednice bojkotuju zbog, kako kažu, nemoralnosti skupštinske većine.

“ Nezapamćen primjer u praksi da jedna većina na tako brutalan način uradi takvu stvar četiri dana nakon smrti čovjeka koji je u jednom mandatu bio zamjenik, a u dva bio načelnik i dok narod Trnova ne kaže svoju volju ko će biti načelnik Trnova, mi ćemo svojim odbornicima preporučiti da ne učestvuju u radu Skupštine“, izjavio je Ljubiša Ćosić, predsjednik GO SNSD-a Istočno Sarajevo.

“Vjerovatno ne mogu da se pomire da nemaju skupštinsku većinu i da je skupštinska većina što se tiče SDS-a  tog bloka da je stabilna što se pokazalo i u ovom periodu“, rekao je Nenad Mišović, v.d.načelnika opštine Trnovo.

I dok partije vode politički rat, u Trnovu života skoro da i nema. Rijetki prolaznici ne kriju da su svakim danom sve više šokirani.

Sada se čeka da CIK raspiše lokalne izbore u opštini Trnovo. Rok za završetak cijele procedure je 90 dana.