Nakon sanacije Zelenog mosta, preko njega mogu samo pješaci

20:20, 02.07.2017.
Thumbnail

Nakon sanacije, banjalučki Zeleni most, i definitivno, će biti samo pješački. Redovno održavanje pokazalo je takva oštećenja da automobili, ni za živu glavu, ne bi smjeli da prelaze.

Plan je bio da se zarđali dijelovi konstrukcije, i pohaban asfalt, zamjene novim, međutim, nakon upozorenja Instituta za građevinrstvo, i pošto je golim okom bilo vidljivo da je glavna konstrukcija mosta trula, gradske vlasti su zabranile saobraćaj.

Mještani Obilićeva i Kočićevog vijenca, kojima je prelaz preko mosta najbrži put prema centru – negoduju.

Sada je sve na nadležnima u Gradskoj upravi. Ako je suditi po reakcijama mještana, pješačka staza preko Vrbasa nije rješenje. Već kuju planove pa obećavaju hitnu izradu projekta za novi most.

"Koji će definisati kakav most treba da bude kao i premjer i predračun za taj most i pokušaće se iznaći sredstva za sljedeću godinu da vidimo da li ćemo graditi novi most", rekao je Slavko Davidović, šef Odjeljenja za saobraćaj u GU Banjaluka.

Koliko bi to novca, moglo da bude, u Gradskoj upravi još ne znaju. Ali znaju da bi, što prije, trebalo da rješavaju problem, jer je Zeleni most žila kucavica za mještane dva velika gradska naselja.