Najviše brakova pukne zbog prljavih sudova

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 8:08, 10.04.2018

Žene kojima partner ne pomaže prilikom pranja sudova češće se svađaju s partnerom i imaju manju želju za seksom.

Nisu svi parovi isti, ali čini se kako svi oni dijele jednu zajedničku crtu – mrze da peru sudove!

Vjerovali ili ne, ovaj kućni posao doslovno može da uništi vašu vezu, ako ga ne rasporedite pošteno! Stručnjaci su proučavali dinamiku veze brojnih parova i kakve veze ona ima s podjelom kućnih poslova uključujući kupovinu, pranje sudova, veša i čišćenje kuće. Rezultati su pokazali da su žene u heteroseksualnim vezama, koje uglavnom same peru sudove, znatno nezadovoljnije u vezi, češće se svađaju s partnerom i imaju manju želju za seksom u poređenju s onima kojima partneri pomažu u pranju sudova.

Problem u komplimentima

Koliko je ta “sitnica” važna, dokazuje podatak da od svih kućnih poslova žene najviše cijene kad im partner “uskoči” u pranju sudova. Istini za volju, to je prilično odvratna obveza, naročito kad morate da perete tanjire iz kojih niste sami jeli ili kad prljavo suđe duže stoji u sudoperi. Ali, faktor odvratnosti je samo jedan dio nezadovoljstva u vezi.

“Problem je u tome što niko ne daje komplimente na račun čistog posuđa jer se to, kao, podrazumeva”, kaže profesor sociologije Dan Karlson.

Stanje se popravlja

Nadalje, taj zadatak je tradicionalno rezervisan za ženski rod i samim tim stvara osećaj kako žene moraju da rade ono što muškarci ne žele. Međutim, dobra vijest je to što se u novije vreme pranje sudova i odlazak u kupovinu sve češće dijele među partnerima.

(Alo.rs)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone