Na uličnoj trci u Banjaluci trijumfovao Elzan Bibić

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 21:51, 21.04.2017

U Banjaluci je danas održana 17. po redu atletska međunarodna ulična trka. U konkurenciji seniora, na 3.000 metara, nastupilo je 14 atletičara, a najbrži je bio Elzan Bibić, atletičar iz Novog Pazara.

Bibić, kojem struka predviđa blistavu karijeru, iza sebe je ostavio konkurenciju u kojoj je bilo jos 13 atletičara. Nakon tri kruga na ruti Trg Krajina – Narodno pozorište, Bibić je prošao prvi kroz cilj.

“Mogu reći da je trka bila brza i izuzetno jaka. Svaka trka sa Junuzovićem poznata je kao brza trka. Vrijeme je bilo idealno, a organizacija fantastična i zahvaljujem se na pozivu”, rekao je Elzan Bibić, pobjednik 17. međunarodne atletske trke “Banjaluka 2017”.

Već na startu trke, izdvojili su se Bibić i Osman Junuzović iz Atletskog kluba “Doboj Istok”, a nakon drugog kruga bilo je izvjesno da će se Novopazarac revanširati svom rivalu za nedavni poraz na uličnoj trci u Prnjavoru. Tako je i bilo, Junuzović je završio drugi, dok je treći kroz cilj protrčao Srđan Samardžić, član Atletskog kluba “Banjaluka”.

“Malo je vrijeme bilo prohladno i staza klizava. Izgubio sam snagu i tokom obilaska čunjeva. Ipak, zadovoljan sam trkom. Moram da kažem da sam veoma umoran, s obzirom da sam imao nekoliko trka u proteklom periodu”, rekao je Osman Junuzović iz Atletskog kluba “Doboj – Istok”.

Srđan Samardžić iz Atletskog kluba “Banjaluka” pozitivno gleda na vlastiti domet.

“Zadovoljan sam rezultatom. Istrčao sam 3.000 metara za manje od devet minuta, što je veoma dobar rezultat za polumaratonca. Dobio sam neke trkače koji se spremaju za dosta manje dionice. Ja sam polumaratonac i maratonac, tako da sam prezadovoljan rezultatom”, rekao je Samardžić.

U Atletskom klubu “Borac”, koji je organizator međunarodne ulične trke kažu da su zadovoljni urađenim poslom i viđenim na stazi. Posebno hvale, one najmlađe, kao i školarce, koji su uprkos prohladnom vremenu, u velikom broju nastupili u trkama svojih kategorija. “Naš cilj je da ova trka iz godine u godinu raste, iako to nije nimalo lak zadatak”, kaže trener “Borca” Nebojša Matijević.

“Želimo da ova trka raste. Međutim, sa ovim budžetom, mi smo srećni što ova trka uopšte postoji. Nadam se da će ljudi koji vode ovaj grad prepoznati ovu mladost i da će biti više sredstava”, rekao je Nebojša Matijević, trener AK “Borac”.

Kako kažu, ove godine dobili su 8.000 maraka, što je prema njihovim rijeima dovoljno samo za osnovne troškove organizacije. Po onoj “koliko para, toliko muzike”, na ovogodišnjoj banjalučkoj uličnoj trci, osim atletičara iz Srbije, nije bilo drugih predstavnika iz regiona i inostranstva.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone