Na Jahorini se radi kao 84-te

21:10, 11.10.2017.
Thumbnail

Radi se na Jahorini kao 84-te, kad se pripremala za Olimpijadu, optimistično je poručio predsjednik Srpske, Milorad Dodik, koji je došao u obilazak.

U Olimpijskom centru pokazali su mu u šta su utrošili i u šta troše milione. Projekata je mnogo.

“ Želim da pošaljemo poruku da se Jahorina sprema da prihvati na najbolji mogući način skijaše, turiste i ostale goste, i spremna je da ponudi veći stepen bezbjednosti za rekreaciju i boravak, Jahorina ima namjeru da se ovim investicijama svrsta u skijaške centre“, kazao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

“Da bismo završili sistem za veštačko osnježavanje uradićemo prvo vodosnabdevanje, akumulaciju na vrhu planine, potom urediti staze i projekat vjetro-ustava. Kad uradimo sve to projekte, radićemo sistem za osnežavanje kojim želimo da produžimo sezonu skijanja sa 60 na 130 dana“, kazao je Dejan Ljevnajić, v.d.direktora OC “ Jahorina”.

Produženju zimske sezone na 130 skijaških dana, Paljani se već odavno nadaju. Ipak, od menadžmenta OC očekuju da će Jahorina imati šta da ponudi i ljeti.

“ Nadam se da će ovo što se uradi doprinijeti i da imamo turista i ljeti, što bi nama zaista značilo“, rekao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Iza posjete Milorada Dodika ostalo je I obećanje da će institucije RS pomagati da Jahorina bude profitabilna. Ove godine, Vlada Srpske je uložila 86 miliona maraka za razvoj olimpijske ljepotice.