Na 86 autobusa utvrđeni nedostaci

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 15:04, 04.09.2017

U okviru preventivne akcije besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa u Republici Srpskoj, od 297 kontrolisanih, na 86 autobusa utvrđeni su nedostaci i oni su upućeni da ih otklone, te da nakon toga ponove tehnički pregled.

Akcija je provedena od 21. avgusta do 4. septembra na 31 stanici za tehnički pregled u Republici Srpskoj, od 57 stanica koliko se prijavilo za učešće, saopšteno je iz Ministartva saobraćaja i veza Republike Srpske.

“U okviru akcije, koja se tradicionalno sprovodi pred početak školske godine, svi subjekti koji učestvuju u sistemu bezbjednosti saobraćaja pružaju mogućnost prevoznicima da pripreme svoje autobuse, izvrše tehnički pregled i uoče eventualne nedostatke kako bi ih na vrijeme mogli otkloniti i vršiti bezbjedan javni prevoz”, navodi se u saopštenju.

Troškove kontrole tehničke ispravnosti autobusa snosile su stanice za tehnički pregled, a ove godine akciji se odazvalo 57 stanica koje su registrovane za tehnički pregled autobusa, kao i 61 prevoznik.

Preventivnu aktivnost besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa sproveli su Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Privredna komora Republike Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled, te Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Srpske.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone