Muzička groznica uz Rok simfoniju FOTO

10:41, 13.03.2017.
Thumbnail

Talasi pozitivne energije praćeni glasovima i muziciranjem talentovanih muzičara, članova banjalučke grupe "Rok simfonija", ispunili su veliku salu Narodnog pozorišta RS, gdje je jedinstveni sastav održao dva koncerta u jednom danu.

"Rok simfonija" već dvije godine dokazuje da poput magneta privlači publiku u cijelom regionu, a ogromno interesovanje za nastupe u nacionalnom teatru potvrđuje da Banjalučani uživaju u svakom njihovom nastupu. Ulaznice za oba koncerta, koja su održana u subotu, rasprodate su u rekordnom roku.

vanja2

Sastav grupe se neznatno mijenjao, a osnivači kažu da ovu zanimljivu muzičku priču žele da prošire.

 

- "Rok simfoniju" ima i nove članove koji su iz Srbije što je osvježenje i publici se jako sviđa - rekao je osnivač "Rok simfonije" i gitarista Dragan Moconja.

vanja3

Publika je imala priliku da uživa u nastupu gdje je na pozornici Narodnog pozorišta RS sviralo 50 članova orkestra uz nekoliko gostujućih svirača.

Kao i na prethodnim nastupima muzičari su dali sve od sebe, što su oni koji su došli da ih slušaju dobro prepoznali. Prepunu salu pozorišta zahvatila je prava muzička groznica, a utisci publike poslije koncerta bili su izuzetno pozitivni.

vanja5

- Predivan koncert, uživali smo, ovo je izuzetan muzički događaj. Slušala sam ih i prošle godine i sve su bolji - rekla je Banjalučanka koja dolazi na sve nastupe "Rok simfonije".

U publici je bilo ljudi i iz drugih gradova, a muzičari će uskoro obradovati sve obožavaoce u Sarajevu.

Osim brojnih planova i projekata očekuje ih i snimanje spota, ali i veliki koncert pred sarajevskom publikom u aprilu. Svi koji su ih bar jednom slušali poželjeće da to opet učine, jer su njihove obrade najvećih svjetskih, ali i domaćih hitova vrijedne pažnje.

Pregovori za nastup u Mostaru

vanja6

Na koncertu "Rok simfonije" u Centru "Skenderija" u Sarajevu 14. aprila trebalo bi da nastupe i "Prljavo kazalište", "Piloti" i "Električni orgazam". Takođe, u pregovorima su i za nastup u Hrvatskom domu "Herceg Stjepana Kosače" u Mostaru.

(Glas Srpske)