Musliju: Platu mi ne daje Srbija, to su albanske pare

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 15:00, 21.04.2017

Predsjednik opštine Bujanovac Jonuz Musliju ostao je pri stavu da hipotetičkoj Albaniji, ujedinjenoj sa Kosovom, treba dodati i Preševski dolinu. Musliju tvrdi i da ne prima novac od države Srbije, već od Albanaca.

“Plate? To su takse od Albanaca, ne uzimamo mi pare od Srbije, jer Srbija i ne daje. Vidiš koliko ulaže para u Preševo, Bujanovac i Medveđu. Ovo je tampon zona, sve je mračno, ovdje nije ništa investirano i to se vidi od Vranja, sve odatle je bijeda”, kaže Musliju.

On je ocjenio da je “normalno da u EU u jednom paketu uđu Albanija i Kosovo”, ali smatra da je i “vrijeme i logično” da u tom paketu bude mjesta i za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Na pitanje da li namjerava da podnese ostavku zbog svojih stavova, ali i zbog stanja u opštini koju vodi, on kaže: “Ako se pripajamo Kosovu, svakako, to je onda to”.

Musliju je ocjenio i da “igra koja se igra na Balkanu” nije dobra, jer se vidi namjera da se region vraća 100 godina unazad.

“Mislim da Evropa treba da drugačije gleda Balkan, da treba da ga razvija, a ne samo da cijepa, muči zemlje kao što su Albanija i Kosovo i druge države”, kaže Musliju.

(B 92)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone