Muška greška: Vjeruju da žene više vole skupe, nego sentimentalne poklone

15:01, 12.08.2017.
Thumbnail

Muškarci griješe kada izbjegavaju da svojoj dragoj kupe sentimentalne poklone, a upravo njih žene najviše vole i žele da dobiju, naročito na početku veze.

Svake godine muškarci širom svijeta troše milijarde dolara na poklone za svoje ljepše polovine. I ne bi to bilo tako strašno kad bi izabrali pravu star. Ali, obično se ispostavi da je poklon pogrešan.

Razlog je, kažu naučnici sa Karnegi Melon Univerziteta, što darodavci mahom izbjegavaju sentimentalne poklone, a upravo njih žene najviše vole i žele da dobiju.

Do ovog zaključka naučnici su došli na osnovu eksperimenta u kom su partneri imali zadatak da svojoj dragoj poklone karticu za kupovinu u omiljenoj prodavnici ili lijepu, uramljenu fotografiju sa zajedničkim inicijalima.

Pokazalo se da su se žene više obradovale drugom poklonu, naročito u početku veze, dok su muškarci, misleći da igraju na sigurno, uvijek birali skuplje i praktičnije darove.

I to se dešavalo bez obzira na to koliko se partneri dobro poznaju. Istraživači su ustanovili i da jači pol veruje da rizikuje ako poklanja sentimentalne darove.

Pa, ako se vašoj dragoj bliži rođendan ili želite da je iznenadite poklonom bez povoda, izaberite nešto skromno i sentimentalno, nećete pogriješiti.

(novosti.rs)