Može i ovako: Gimnazija u Beogradu po uzoru na “Google”

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 15:54, 19.05.2017

Ekskluzivna lokacija, prostor koji je uređen po ugledu na Google prostorije, Intelligent Classroom učionice, biblioteka i fitnes sala, interaktivne table, VR, tablet i laptop uređaji.

Ovako izgleda najljepša i najmodernija škola u Beogradu – Savremena gimnazija.

Kako bi svojim učenicima pružila inspirativno okruženje za još veće uspjehe, najmodernija Kembridž gimnazija u Srbiji otvorila je još jednu lokaciju, u samom centru grada, na 3. spratu Beograđanke.

Novi prostor Savremene gimnazije izgleda potpuno drugačije u odnosu na bilo koju drugu edukativnu ustanovu u regionu i zanimljivo je istražiti ovu “Future Ready” školu u kojoj se edukuju savremeni gimnazijalci.

skola2

Enterijer koji inspiriše i motiviše učenike

Jedan od ključnih termina u konceptu modernog obrazovanja koji njeguje Savremena gimnazija je Intelligent Classroom, termin koji vam možda i ne znači previše. Iza ovog termina kriju se učionice koje su tehnološki potpuno opremljene najnovijim uređajima, kako bi učenici što lakše i zanimljivije usvajali gradivo koje im profesori predaju.

Stare, zelene table su u ovoj školi u Beograđanki zamijenjene interaktivnim tablama, a sveske praktičnim iPad i laptop uređajima. Učenici ovde odgovore mogu da dobiju ne samo od profesora već i od Amazon Echo spravice, a lekcije koje budu prelazili moći će da ožive uz VR uređaje.

?????????????????????????????????????????????????????????

Svaki učenik Savremene gimnazije preko tableta ili kompjutera ima pristup online platformi za pomoć u učenju, koja je posebno osmišljena kako bi mu se olakšalo praćenje napretka u školi i sprovođenje školskih obaveza. Preko nje učenici šalju svoje domaće zadatke, provjeravaju materijale sa časova, ocjene, spisak pozajmljenih knjiga u biblioteci i još mnogo toga. I to sve na jedan klik miša.

skola5

Amfiteatri u Savremenoj gimnaziji su opremljeni novim Node stolicama, koje mogu lako i brzo da se prenesu sa jednog kraja prostorije na drugi, što je veoma važno kako za individualni, tako i za grupni i timski rad, pažnju i komfor učenika. Ali, našem oduševljenju ovde nije bio kraj.

Savremena se pobrinula za najsitnije detalje

skola6

Pažnju privlači Science Hub, savremena laboratorija opremljena mnogobrojnim rekvizitima za izvođenje eksperimenata na časovima hemije. Naišli smo i na školski restoran s panoramom San Franciska, koji liči na elitni restoran.

U fitnes sali su najnovije sprave za fizičko – sobni bicikli, stoni tenis, koševi, mini teren za golf, strunjače, sprave za dizanje tegova i za CrossFit.

Savremena gimnazija – najbolji primer škole budućnosti

Osluškujući potrebe učenika, Savremena je napravila bitan iskorak ka osavremenjivanju školskog programa na našim prostorima i svoj kurikulum, metode, tehnike rada i prostor za učenje razvila prema načelima modernog obrazovanja.

skola4

Što je najvažnije, uz ovakve škole, djeca će imati osiguranu budućnost, steći će neophodna znanja i vještine. Stručnjaci tvrde da će svi oni zokom školovanja biti zadovoljni i srećni i da će učiti bez stresa, straha i pritiska.

Ova škola se nalazi ne tako daleko od Banjaluke i Republike Srpske.

(Kurir)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone