Mostar: Niko od radnika Binga neće ostati bez posla

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 14:04, 24.04.2017

Iako je jutros počeo uviđaj na objektu Hipermarketa Bingo, na sjevernom ulazu u Mostar, nakon požara koji je u subotu naveče doslovno progutao cijeli objekat i ostavio samo kostur, neće ga biti moguće završiti u narednih par dana jer nisu stvoreni povoljni uslovi za to.

– Uviđajna ekipa radi dio posla, međutim samo žarište požara još bukti tako da nije moguće još uvijek uraditi kvalitetno uviđaj. Čekaćemo da se malo i vremenski uslovi stabilizuju, smanji vetar koji nam puno doprinosi širenju žarišta požara. Čim se staknu uslovi, uviđajana ekipa, vještaci i stručno osoblje MUP HNK zajedno s tužiocem HNK će završiti uviđaj, te ćemo imati detaljnije informacije. Za sad ne bismo željeli spekulacije, ni o od građana niti zaposlenik o uzrocima požara i materijalnoj šteti. Prepustićemo to stučnim licima – kazao je Nedim Mutapčić, koordinator za proizvodnju u Bingu.

S obzirom da je u Bingu bilo zaposleno stotinak radnika, koji su nakon požara ostali bez svojih radnih mjesta, neki su čak i jedini hranioci u porodici, rukovodstvo je dalo obećanje da će se pobrinuti za svoje radnike.

– Mi smo sa njima juče održali sastanak uz obećanje da niko od njih neće ostati bez posla. Ovo je firma koja se brine o svojim radnicima , oni će trenutno otići na zasluženi redovni godišnji odmor, nakon toga u druge objekte, a biće posla i na ovome objektu koji je totalno uništen – poručio je Mutapčić, dodavši da je najbitnije da nije bilo ljudskih žrtava, te da se ostalo sve da nadoknaditi.

Kako kaže, nakon uviđaja će dovesti stručnjake da naprave procjenu, kako bi se krenulo sa restauracijom, odnosno izgradnjom novog i boljeg objekta.

(Faktor.ba)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone